DuList IN

Zagreb Film Festival ponovno stiže u Dubrovnik

Od 27. listopada do 3. studenog u Dubrovnik ponovno stiže Zagreb Film Festival. Novi kino tjedan donosi preostala dva naslova francuskog filmskog ciklusa komičnu dramu „Baš me briga“ prikazanu na Filmskom festival u Cannesu 2021. godine koja nam daje uvid u repetitivni život stjuardese low-cost kompanije. Francuski klasik za kraj, 31. listopada, na rasporedu je politički krimić „Z“ Coste-Gavrasa s Ivesom Montandom i Irene Papas u naslovnim ulogama, dobitnik je Oscara za najbolji strani film 1970. godine.

Svake godine dio programa Zagreb Film Festivala prikazuje se u gradovima diljem Hrvatske u sklopu programa ZFF putuje. Ovaj putujući program uključuje četiri odabrana naslova iz glavnog i popratnih programa koje ima priliku pratiti i publika izvan granica glavnoga grada pa tako i dubrovačka publika u Kinu Visia.

Naslovi koji će nam ove godine doputovati su španjolski kandidat za Oscara Alcarràs iz dugometražne konkurencije, Praznik rada iz programa Ponovno s nama, Noćni putnici iz Velikih 5 te Kapetanica Nova iz programa za djecu KinoKino.

ZFF putuje otvara film „Noćni putnici“, francuska optimistična drama koja je premijerno prikazana na Berlinaleu, a potom i u Karlovym Varyma redatelja Mikhaëla Hersa. Na programu je u subotu 29. listopada.

„Praznik rada“ redatelja Pjera Žalice vraća se na ovogodišnji ZFF crno humornom dramom o mentalitetu balkanskog čovjeka, a film je zatvorio ovogodišnji Sarajevo Film Festival. U Kinu Visia možete ga pogledati u nedjelju 30. listopada.

Slijedi u ponedjeljak, 31. listopada igrani film „Kapetanica Nova“, film koji je doživio hrvatsku premijeru u sklopu off programa našeg ovogodišnjeg DUFF-a, a riječ je o nizozemskom filmu za nešto stariju djecu.

Zadnji će doputovati „Alcarras“, španjolski kandidat za ovogodišnjeg Oscara i prvi film na katalonskom jeziku koji je osvojio Zlatnog medvjeda kao najbolji film na Berlinaleu i na programu je u srijedu 2. studenog.

Više o programu ZFF putuje na stranici www.kinematografi.org

 

 

 

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist