Aktualno

ZAGAĐIVAČI JADRANA Crna Gora hitno treba riješiti reciklažu plastike

Crna Gora uz Albaniju najveći je zagađivač Jadranskog mora plastikom, rečeno je na radionici Upravljanje plastičnim otpadom – Borba protiv onečišćenja mora, u organizaciji Instrumenta tehničke pomoći i razmjene informacija Europske komisije-TAIEX i Općine Budva, na kojoj su sudjelovali su predstavnici javnih institucija, lokalne samouprave, javnih poduzeća i nevladinog (NVO) sektora za gospodarenje otpadom, navodi Poslovni.hr.

Kako prenosi EU info centar, ravnatelj Uprave za ekologiju Ministarstva ekologije, prostornog uređenja i urbanizma Dušan Bugarin rekao je da 89 posto otpada u moru dolazi iz kopna te da je potrebno pokrenuti izgradnju regionalnih deponija.

– Crnu Goru ove godine očekuje donošenje novog plana za gospodarenje otpadom i formiranje nadzornog tijela koje će nadzirati postupanje s otpadom u skladu s donesenim zakonskim propisima – rekao je Bugarin, a više potražite ovdje.

 

Pročitajte još

VREMENSKA PROGNOZA Pripremite ombrele, mogući pljuskovi s grmljavinom

Dulist

ŠTO TREBATE ZNATI? Od ponedjeljka počinju prijave za upise u srednje škole

Dulist

Franković o glazbi u povijesnoj jezgri: ‘Ne ubijam glazbu, ubijam gramzljivost i mahnitost’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija