GradKoronavirus u HrvatskojUrednički izbor

ZADRŽAT ĆE SE JOŠ KRATKO U BOLNICI Nalaz pacijentice iz OB Dubrovnik negativan!

ZADRŽAT ĆE SE JOŠ KRATKO U BOLNICI Nalaz pacijentice iz OB Dubrovnik negativan!

Ovog četvtka oko 13 sati u OB Dubrovnik prijavila se pacijentica koja je boravila u Veneciji, jednoj od zemalja s više od 500 oboljelih od novog koronavirusa COVID-19, a sa sumnjom na simptome (n)ove bolesti. Srećom, nalaz je negativan, a više detalja bit će poznato uskoro. Naime, tijekom popodnevnih sati ravnatelj OB Dubrovnik dr. Marijo Bekić potvrdio je za DuList kako je pacijentica negativnog nalaza, ali kako će još kratko biti zadržana u bolnici.

Ponovimo neke upute:

Iz Klinike za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ mole da, ukoliko ste putovali u zahvaćeno područje (u ovom trenutku zahvaćenim područjima smatraju se Kina, Hong Kong, talijanske pokrajine Lombardija, Veneto, Emilia Romagna, Pijemont, Japan, Iran, Singapur, Južna Koreja) i nemate simptome bolesti, informacije koje vas zanimaju zatražite od nadležnih dežurnih epidemiologa, čije brojeve možete naći na službenim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Podsjetimo, prvi slučaj oboljelog od koronavirusa COVID-19 u Hrvatskoj zabilježen je 25. veljače u Zagrebu. Oboljeli je mlađi muškarac u dobi od 25 godina koji je 20.2.2020. doputovao iz pokrajine Lombardije (grada Milana) u Italiji, koje je zahvaćeno epidemijom novim koronavirusom od 21. veljače 2020., kada je zabilježeno naglo povećanje broja oboljelih osoba s lokalno stečenom infekcijom, posebice u dvije regije – Lombardija i Veneto.

Ovdje možete pročitati sva pitanja i odgovore o bolesti uzrokovanoj novim koronavirusom COVID-19!

Podaci ažurirani 28. veljače u 15 sati:
U Hrvatskoj je do sada zabilježeno pet oboljelih sa COVID-19 bolesti. Prvooboljeli je hrvatski državljanin koji se se zarazio tijekom boravka u Italiji (Milano, pokrajina Lombardija). Drugooboljeli je bliski obiteljski kontakt prvooboljelog. Treći bolesnik se zarazio tijekom boravka u Italiji (Parma). Četvrti oboljeli je bliski kontakt prvooboljelog, a peti oboljeli je bliski obiteljski kontakt trećeoboljelog.

Također, na videu kojeg smo dobili iz Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević možete vidjeti na koji način se pakiraju infektivni uzorci koji putuju do njih.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist