Grad

ZADRŽANA LIKVIDNOST Grad i društva stabilno završavaju godinu

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima održao je kolegij s direktorima i predstavnicima uprava trgovačkih društava u većinskom vlasništvu Grada.

Svi prisutni predstavnici komunalnih i trgovačkih društava te javne ustanove Rezervat Lokrum iznijeli su rezime poslovanja u 2021. godini. Uz osvrt na aktualne projekte i aktivnosti poseban naglasak stavljen je na planove za iduću godinu.

Nabavka novih 18 autobusa sredstvima iz fondova Europske unije, modernizacija voznog parka i sustava naplate javnog prijevoznika Libertas d.o.o. ili investicija društva Sanitat u rekonstrukciju tržnice u Gružu, za koju je ishođena građevinska dozvola, samo su neki od projekata čija se realizacija očekuje u nadolazećem razdoblju. Najveći infrastrukturni zahvat u vodoopskrbni i kanalizacijski sustav Dubrovnika u njegovoj povijesti svakako je EU projekt Aglomeracije koji operativno provodi Vodovod Dubrovnik, a isti će se značajno intenzivirati u idućoj godini. Između ostalog, natječaj za izgradnju temeljnog objekta sustava, novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Petka, raspisat će se u veljači.

Također danas, održan je i kolegij pročelnica i pročelnika upravnih odjela i službi Grada Dubrovnika. Uz osvrt na 2021. godinu gradonačelnik Franković izrazio je zadovoljstvo činjenicom da su, usprkos poteškoćama koje je donijela korona kriza, Grad i sva društva uspjeli zadržati likvidnost i osigurati uvjete za stabilno poslovanje uz investicije i dodatno otvaranje potrebama građana.

Najveći dio planiranih kapitalnih projekata Grad će realizirati koristeći dostupna sredstva iz fondova Europske unije te se u tu svrhu sustavno radi na pripremi potrebne projekte dokumentacije. Nastavak reaktivacije gospodarstva i turističkog tržišta u 2022. godini pružit će također potrebni poticaj.

Gradonačelnik je svim suradnicima zahvalio na dosadašnjem radu i poželio uspjeh u nadolazećoj 2022. godini kako bi što bolje služili građanima i Gradu.

Grad Dubrovnik

Pročitajte još

Dječji vrtići Dubrovnik dobili tradicijske drvene igračke

Dulist

Bolnica raskinula ugovor s ‘Parking Timom’, uskoro novi natječaj!

Dulist

Napustio nas je veliki dubrovački profesor – Ante Skaramuca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija