Grad

PAVELA ZAHVALIO OSOBLJU COVID ODJELA ‘Rade u svemirskim odjelima, ali ne polijeću na Mjesec’

PAVELA ZAHVALIO OSOBLJU COVID ODJELA 'Rade u svemirskim odjelima, ali ne polijeću na Mjesec'

Drugu godinu zaredom u mjesecu prosincu Denis Pavela ispred Udruge Sigurnost u prometu posjetio je medicinske osoblje Covid odjela OB Dubrovnik.

– Želja nam je dati im do znanja da mislimo na njih i da smo im zahvalni za sve što čine u ovim teškim trenucima za naše bolesne sugrađane. Rade u svemirskim odjelima, ali ne polijeću na Mjesec nego pomažu najtežim Covid pacijentima. Skidaju ih i oblače nekoliko puta na dan. Dezinficiraju se doslovno od glave do pete. Svakim danom je velik broj novih pacijenata tako da im se dan nastavlja u noć, nema ni početka ni kraja. Rade dvanaestosatne smjene, u opremi su ponekad i više od četiri sata. Oni, hrvatski liječnici i sestre uvijek su bili tu za naše pacijente i uvijek će biti. Liječenje ljudi nije samo njihov posao, to je njihov poziv, ljubav za bližnjega – istaknuo je Denis Pavela, te dodao:

Naši liječnici i medicinske sestre neće biti uz svoje najbliže članove obitelji u Novogodišnjoj noći te docekati istu u zagrljaju svojih obitelji i toplini doma. Oni će umjesto toga, udaljeni od svojih bližnjih i sa suzom u oku, činiti sve da se naši očevi, majke, braća, sestre, bake i djedovi, koji su teško oboljeli od infekcije Covida 19, vrate svojim domovima.

– Tom prilikom smo medicinsko osoblje u znak pažnje i zahvalnosti darivali kolačima i slasticama, spravljenim u Pekarnici Lapad. Hvala Vam što postojite! Ovom prilikom želimo brz oporavak medicinskom bratu Marku Dragojeviću sa Covid odjela OB Dubrovnik, mladiću koji je sam obolio od Covida 19, a dočekao nas je 2020.godine na istom ovom mjestu – zaključio je Pavela.

Pročitajte još

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist