Politika

ZABRANA RADOVA U SEZONI Franković: Nisam imao problema ući u sukob ni s Tolićem, ni sa Slezakom

gradsko vijece prosinac 2023 21

Moramo pronaći suživot između građana i različitih sektora – rekla je vijećnica Terezina Orlć (DDS) Đuru Caporu koji smatra kako se u sezoni moraju zabraniti i radovi na konstrukciji građevine. Orlić mu je rekla kako je građevinski sektor nazvao mafijom, a nju njenom zaštitnicom.
Capor je odgovorio kako je građevinskom mafijom nazvao one s kojima je sjedala i promovirala projekt golfa na Srđu. To je bila građevinska mafija i mešetari nekretninama koji su kasnije tužili državu.
-Dubrovnik stimulira nastavak građevinske devastacije grada, betonizaciju, nicanje novih apartmana – smatra Capor.
Gradonačelnik je pitao zna li netko od vijećnika je li na mjestu kuće Đura Capora na Vojnoviću nekad bilo stablo.
-Tamo se sad Prijovićka sluša – dodao je te istaknuo kako ne može napadati sve oko sebe, misleći da je on svetac.
-Problem nećemo riješiti ovom odlukom, već izmjenama i dopunama GUP-a – rekao je gradonačelnik.
Krešo Marković rekao je Caporu kako je ljude koji se bave građevinom nazvao mafijom.
-Moj brat se bavi građevinom i ja sam se našao u vašim riječima. Ne znam zašto to radite i zašto niste odgovorni za riječi koje izgovorite – rekao je Marković te istaknuo kako nema potrebe silovati stvari.
-Svoj stav možete izreći na kulturan način, a vi neprestano unosite emociju. Emocije treba biti, ali prvenstveno razuma. Jeste li svjesni tih teških riječi koje izgovorite? Ja sam dakle jedan od tih mafijaš – nastavio je dalje. Capor mu je rekao kako je govorio o tvrtki Razvoj golf te da može spavati mirno jer ne misli ni na njega niti na njegovog brata.
-Nije mjesto gradonačelnika da spočitava vijećnicima išta na osobnoj razini – dodao je. ovo je odluka koja nije pripremljena, nastavio je Capor.
Gradonačelnik mu je rekao kako nikada nije govorio o nikome na osobnoj razini.
-Možemo govoriti o poslovnoj razini. Čak ni u kuloarima ne pričam o osobnoj razini, za razliku od vas koji često govorite o meni – odgovorio mu je Franković. Rekao je kako je govorio o njegovom izričaju ‘mafija’.
-Kako ljude koji pošteno rade svoj posao nazivati mafijašima. Postoje ljudi koji koriste neke prilike i postoje devijantna ponašanja kojima smo svjedočili u prošlosti – rekao je te dodao kako se za neke projekte pronašlo načina kako ih zaustaviti.
-Roko Tolić prozivao me je da ga proziva na osobnoj razni jer sam tvrdio da je izgradio kuću u cesti. Nisam imao problema ući u sukob ni s Tolićem, ni sa Slezakom ni s bilo kim drugim – naglasio je te dodao kako je za to da se ne zaustavi konstruktivna gradnja Vile Argentina tijekom ljeta.

 

Pročitajte još

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist

Što je u imovinskoj kartici prijavila saborska zastupnica Viktorija Knežević?

Dulist