Aktualno

Zaboravite na božićnice i regres

"Hrvatska je zadržala skoro sva radna mjesta u radnom sektoru, u državnoj upravi pa i u javnim poduzećima koja uopće nisu restrukturirana.

Hrvatska je ispotpisivala niz kolektivnih ugovora koji nas strahovito opterećuju. Želimo sačuvati radna mjesta, OK, skoro sva koje je moguće te razinu plaća. Sad, tu kad stanem to je strašno puno. Ona prava koja su povrh toga – dodaci, božićnice, regresi i tako dalje, sve su to uspomene iz nekih ljepših vremena. Bitno je raditi i bitno je primati plaću i to je to – rekao je u srijedu premijer Zoran Milanović koji u Bruxelles gdje sudjeluje na neformalnom summitu EU na kojemu će se raspravljati o idejama gospodarskog rasta francuskog predsjednika Hollandea kao protuteži mjerama fiskalne discipline koje je nametnula njemačka kancelarka Angela Merkel.

Na pitanje novinara hoće li zbog mjera štednje morati otpuštati ljude iz državne uprave i javnih poduzeća, premijer je rekao kako njegova Vlada želi sačuvati radna mjesta i razinu plaća, ali želi rezati sve dodatke iznad toga.

– Hrvatska u ovom trenutku i štedi i razvija se, a rast koji imamo nas ne zadovoljava. Želim više za Hrvatsku. Ja bih bio najsretniji da svima mogu "dati" dvije tisuće eura plaću. Ali to je nemoguće. Grčki su umirovljenici imali veće mirovine nego u Austriji i sada to predstavlja problem. Nema novca – rekao je hrvatski premijer.
 

Pročitajte još

Dubrovački trombunjeri pozivaju na projekciju filma u ovu subotu

Dulist

PITALI SMO Napojnice postaju dio računa. Jesu li dubrovački ugostitelji zadovoljni odlukom?

Karmen Maškarić

MONS. MATE UZINIĆ ‘Sjećanje na Festu izaziva mi osjećaje zahvalnosti, ali i nostalgiju’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija