Aktualno

Što je gradonačelnik dogovorio?

Dubrovački gradski oci danas su bili na nekoliko sastanaka u Zagrebu, a razgovaralo se o nekoliko aktualnih projekata za hrvatki jug, donosi se na internetskim stranicama Grada Dubrovnika.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić, saborska zastupnica i zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić, predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti, i zamjenik gradonačelnika Niko Šalja boravili su danas u Zagrebu gdje su održali sastanke s ministrima Vlade Republike Hrvatske.

U Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture na sastanku s ministrom Sinišom Hajdaš Dončićem glavne teme bile su razvoj koridora kroz Neum i cestovne infrastrukture na širem dubrovačkom području, nastavak izgradnje terminala i ostale suprastrukture dubrovačke luke, pitanje upravljanja pomorskim prometom i pomorskim dobrom kao i pravna regulacija prometovanja dubrovačkom žičarom. 

Održan je i sastanak s ministricom zaštite okoliša Mirelom Holy koju su dubrovački gradski dužnosnici upoznali s problematikom zbrinjavanja otpada te zatražili potporu ministarstva u razvoju novog modela gospodarenja otpada. Ministrica je najavila skori posjet Dubrovniku te izrazila spremnost podrobnije upoznati i aktivno poduprijeti nastojanja gradske uprave na primjeni najnovijih tehnologija u zbrinjavanju otpada. Razgovaralo se i o velikim gospodarskim projektima na dubrovačkom području u čiju je realizaciju uključeno Ministarstvo zaštite okoliša – Hidroelektrani Ombla i "golfu" na Srđu. 

Glavna tema sastanka s ministrom gospodarstva i prvim potpredsjednikom Vlade Radimirom Čačićem bilo je skoro pokretanje projekata rekonstrukcije školskih i sportskih objekata po modelu javno-privatnog partnerstva te investicije na širem dubrovačkom području u čiju je realizaciju uključeno Ministarstvo gospodarstva.

Pročitajte još

POČELA IZBORNA ŠUTNJA Kazne za prekršitelje do pola milijuna kuna

Dulist

OSMI LET TJEDNO ZA NEW YORK United Airlines povećava broj letova prema Dubrovniku!

Dulist

ODLIČNE VIJESTI Lapadska škola dobila Snoezelen sobu za djecu s teškoćama u razvoju!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija