Kultura

ZA VIKEND Dvije pričaonice i predstave za djecu Teatra Poco Loco

Dubrovačke ljetne igre uz potporu zaklade Caboga Stiftung nadolazeći vikend, 30. i 31. listopada organiziraju gostovanje Teatra Poco Loco s dvije predstave za djecu od 5 do 10 godina koje će u jutarnjim terminima biti izvedene u Kazalištu Marina Držića, dok će dvije pričaonice za mlađu djecu (dobi 3+) biti izvedene u popodnevnim terminima u ljetnikovcu Bunić-Kaboga. Ulaz na sva četiri događanja je besplatan uz obaveznu prethodnu najavu na e-mail adresu: mirja.capor@dubrovnik-festival.hr s naznakom za koji se program prijavljuje.

Teatar Poco Loco mala je umjetnička organizacija koja je u svojih sedam godina postojanja osvojila brojne nagrade i odigrala raznovrsne predstave na brojnim gostovanjima, pa tako i na Dubrovačkim ljetnim igrama ovo ljeto na otoku Lokrumu predstavu ‘Crvenkapica, vuk i baka’ koja je oduševila najmlađu festivalsku publiku.

Njihovo ponovno gostovanje u Dubrovniku donosi četiri različita programa za najmlađe. U subotu 30. listopada u 11 sati u Kazalištu Marina Držića izvest će predstavu ‘Priča bez veze’, temeljenu na istoimenoj slikovnici Ante Zaninovića, legendarnog autora animiranih filmova koja najmlađima govori o suosjećanju za druge, o važnosti slušanja tuđe priče, ali i o hrabrosti da sami izrazimo svoje misli i osjećaje. U nedjelju 31. listopada, također u 11 sati u KMD-u, na programu je predstava ‘Čudesne stranice male Danice’ koja govori o čitanju, knjigama i mašti, a želi najmlađe uvesti u beskrajni svijet literature te im otkriti djelić svega ‘što se može čitati’ – od zvijezda do enciklopedije. Obje predstave namijenjene su uzrastu od 5 do 10 godina.

Za nešto mlađi uzrast (3+), Teatar Poco Loco izvest će dva programa koja su dio projekta ‘Priča mi se priča’ osmišljenog kao pripovijedanje bajki. Profesionalni glumci uz pratnju profesionalnih glazbenika i animirane ilustracije, čitaju poznate i manje poznate priče u formatu koncertnog čitanja čime se želi istaknuti važnost pripovijedanja i vrijednost čitanja. U subotu 30. listopada u 17 sati u ljetnikovcu Bunić-Kaboga na programu je ‘Djed i najveća repa u svemiru’ prema priči iz zbirke ‘Bajke za bolje sutra’, a u nedjelju 31. listopada, također u 17 sati u ljetnikovcu, ‘Ružno pače’ prema poznatoj priči Hansa Christiana Andersena koja podsjeća na prihvaćanje različitosti.

Ulaz na sve četiri izvedbe je besplatan uz prethodnu najavu na e-mail adresu: mirja.capor@dubrovnik-festival.hr zbog ograničenih kapaciteta i epidemioloških mjera HZJZ-a.

Pročitajte još

‘CVIJET U KAMENU’ Prvi put predstavljeni predmeti iz fundusa Arheološkog muzeja

Dulist

PREDSTAVLJENA ČAK TRI DJELA Blago Matice hrvatske Dubrovnik u Saloči od zrcala

Mia Njavro Banić

Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku predstavlja tri nova naslova

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija