Hrvatska

Za Uskrs se u Hrvatskoj očekuje više od 550 tisuća turističkih noćenja!

Za Uskrs se u Hrvatskoj očekuje više od 550 tisuća turističkih noćenja!

Povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa, kada se u hrvatskim destinacijama očekuje prvi veći priljev domaćih i stranih turista, Hrvatska turistička zajednica provela je anketu među županijskim, odnosno regionalnim turističkim zajednicama. Prema dobivenim podacima u našoj se zemlji tijekom produženog uskrsnog vikenda, u razdoblju od 7. do 10. travnja 2023. očekuje realizacija oko 160 tisuća dolazaka te oko 550 tisuća turističkih noćenja.

– Dosadašnji tijek turističkog prometa u skladu je s našim očekivanjima i predviđanjima s obzirom na provedene promotivne aktivnosti i povratne informacije naših najvećih partnera sa emitivnih tržišta, a dodatno nas vesele pozitivne najave za nadolazeći Uskrs. Naime, ove godine očekujemo kako ćemo tijekom uskrsnih blagdana ostvariti rast u dolascima od oko 8 posto te u noćenjima od oko 5 posto u odnosu na Uskrs prošle godine. Bila bi to odlična uvertira u preostali proljetni dio godine, a onda i u glavni ljetni dio kada u hrvatskim destinacijama boravi najveći broj turista – izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Dodajmo kako se tijekom Uskrsa najveći broj dolazaka i noćenja očekuje na obali, odnosno procjenjuje se kako će u jadranskim županijama biti ostvareno oko 490 tisuća noćenja, a preostali dio na kontinentu. Gledano po županijama, najveći turistički promet se očekuje u Istri i na Kvarneru, a gledano prema tržištima najveći se broj gostiju očekuje s domaćeg tržišta, ali i iz susjednih i teritorijalno bližih zemalja, kao što su Njemačka, Austrija, Slovenija, Italija i dr.

 

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist