Hrvatska

Nema više poruka, e-maila ili Viber grupa! Izostanci iz škole pravdaju se kroz eDnevnik

Nema više poruka, e-maila ili Viber grupa! Izostanci iz škole pravdaju se kroz eDnevnik

Umjesto putem Viber i WhatsApp poruka, SMS-ova, e-maila ili, u sve rjeđoj praksi, uživo u školi, roditelji školaraca od iduće školske godine izostanke svoje djece moći će opravdavati putem – e-Dnevnika!

Učitelji i nastavnici razrednici, koje roditelji svakodnevno zasipaju porukama, vjerojatno će malo odahnuti zbog još jedne novine: komunikaciju s roditeljima moći će također ostvariti kroz e-Dnevnik, bez potrebe korištenja drugih kanala, navodi Jutarnji.

Ako je učenik bolestan više od tri dana, koliko roditelj ima pravo sam opravdati, po sadašnjoj je praksi dužan razredniku dostaviti liječničku ispričnicu.

U školama potvrđuju da sve manji broj roditelja donosi ispričnice u školu, budući da je nepisano pravilo postalo da ispričnice šalju putem e-maila ili poruke dostavljene na privatni mobitel razrednika.

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja potvrđuju kako im je ideja takvu praksu prebaciti u e-Dnevnik, tako da će Carnet u e-Dnevnik implementirati funkcionalnost koja će roditeljima omogućiti opravdavanje izostanaka učenika, navode dalje s 24sata. Više potražite ovdje.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist