Hrvatska

Nema više poruka, e-maila ili Viber grupa! Izostanci iz škole pravdaju se kroz eDnevnik

razred skola ucenik ucionica montovjerna

Umjesto putem Viber i WhatsApp poruka, SMS-ova, e-maila ili, u sve rjeđoj praksi, uživo u školi, roditelji školaraca od iduće školske godine izostanke svoje djece moći će opravdavati putem – e-Dnevnika!

Učitelji i nastavnici razrednici, koje roditelji svakodnevno zasipaju porukama, vjerojatno će malo odahnuti zbog još jedne novine: komunikaciju s roditeljima moći će također ostvariti kroz e-Dnevnik, bez potrebe korištenja drugih kanala, navodi Jutarnji.

Ako je učenik bolestan više od tri dana, koliko roditelj ima pravo sam opravdati, po sadašnjoj je praksi dužan razredniku dostaviti liječničku ispričnicu.

U školama potvrđuju da sve manji broj roditelja donosi ispričnice u školu, budući da je nepisano pravilo postalo da ispričnice šalju putem e-maila ili poruke dostavljene na privatni mobitel razrednika.

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja potvrđuju kako im je ideja takvu praksu prebaciti u e-Dnevnik, tako da će Carnet u e-Dnevnik implementirati funkcionalnost koja će roditeljima omogućiti opravdavanje izostanaka učenika, navode dalje s 24sata. Više potražite ovdje.

Pročitajte još

ŠKOLSKA GODINA 2024./2025. Saznajte kada počinje i završava te koliko je praznika

Dulist

IZBORI ZA EU PARLAMENT Birat će se 15 zastupnika više nego prije pet godina

Dulist

BONO BOŠNJAK podnio ostavku na mjesto predsjednika Hrvatskog boksačkog saveza

Dulist