Aktualno

ZA SVE JE KRIVO LOŠE VRIJEME Zašto je u spotu HTZ-a scena iz Norveške?

ZA SVE JE KRIVO LOŠE VRIJEME Zašto je u spotu HTZ-a scena iz Norveške?

Hrvatska turistička zajednica objavila je video kojim promoviraju Mjesec hrvatskog turizma i ljepote Hrvatske kadrovima iz Norveške, donosi Index. Naime, ovaj je portal još jučer objavio kako je u promotivnom video Hrvatske turističke zajednice u 26. sekundi prikazana šuma s prugom i vlakom, što je zapravo snimka iz Osla objavljena na servisu Shutterstock.
U odgovoru kojega je na ovu temu Index dobio od HTZ-a, navodi se kako je spot izradila agencija BBDO Zagreb uz pomoć Val produkcije, koja je potom dostavila i svoje očitovanje.
-Napominjemo kako Hrvatska turistička zajednica, kao naručitelj spota u niti jednom trenutku nije bila obaviještena kako sporni kadar nije snimljen na zadanoj lokaciji, odnosno da je isti otkupljen – odgovorili su za Index iz HTZ-a.
Agencija BBDO pak kaže da su koristili snimku sa Shutterstocka zbog loših vremenskih uvjeta u prosincu na lokaciji gdje je spot trebao biti sniman te da su odlučili za taj kadar nadomjestiti neutralnim materijalnom.
-Zbog terminskih i budžetskih ograničenja te loših vremenskih uvjeta u mjesecu prosincu na lokaciji nije bilo moguće izvesti snimak iz zraka koji bi na atraktivan način prikazao ljepote Hrvatske. Stoga je odlučeno kadar nadomjestiti neutralnim materijalom s online video arhiva u trajanju od 0.9 sekundi. Isto tako treba imati na umu kako je korištenje video arhiva, uz snimanje na autentičnim lokacijama, uobičajena praksa u oglašavanju jer se na taj način optimizira budžet. Stoga su u navedenom promotivnom spotu korištena još četiri takva kadra: panorama Dubrovnika, te kadrovi autobusa, trajekta i aviona, sva tri iz Hrvatske. Ostatak spota Mjesec hrvatskog turizma je u cijelosti sniman na više lokacija diljem Hrvatske – odgovorili su za Index iz agencije BBDO Zagreb.

Foto: printscreen

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist