Sport

Za svakoga ponešto od petka do nedjelje!

Rukometna lopta

Ovaj vikend, točnije od 18. do 20. studenog ljubitelji sporta će doći na svoje.

U petak će malonogometaši Squarea pokušati upisati devetu pobjedu u nizu te tako napraviti veliki korak prema prvoligaškom rangu. Subota je rezervirana za nogomet (13.30), potom za rukomet (16 sati) te vaterpolo u 18 sati. U nedjeljno poslijepodne odbojkašice Dubrovnika će od ugostiti momčad Nove Gradiške. Više o sportskom vikendu u Gradu pročitajte u nastavku članka.
 
2. HMNL – Jug, 9. kolo | Petak, 18. studenog | SD Gospino polje | 19 sati
MNK Square – MNK Škver

Malonogometaši Squarea će u devetom kolu 2. Hrvatske malonogometne lige ugostiti šestoplasiranu momčad lige, splitski MNK Škver. Momčad Ivice Gvozdena je u osam kolu zabilježila sve pobjede, a jedna od najvažnije je bila ona ostvarena u prošlom kolu kada je u derbiju osmog kola u Pločama poražen Porto Tolero 9:4.

U devetom kolu će u dvorani Gospino polje ugostiti Škver, momčad koja je u osam kola zabilježila tri pobjede, četiri poraza i jedan neodlučen ishod te se sa 7 bodova nalazi na diobi šestog i sedmog mjesta. Pobjeda dubrovačkih malonogmetaša ne bi smjela doći u pitanje, upravo zbog toga jer u sljedećem kolu putuju na teško gostovanje u Makarsku prvom pratitelju MNK Novo Vrijeme.

Square nakon dugo godina, ponovno igra odličan futsal, a ovo je ujedno veliki poziv svima da dođu u sportsku dvoranu podržati Squarea da na svoj konto upiše devetu pobjedu u nizu, te da nastavi sigurnim korakom prema prvoj ligi.

3. HNL – Jug, 16. kolo | Subota, 19. studenog | Igralište Lapad/Gnjile | 13.30 sati
NK GOŠK – NK Zmaj Makarska/NK Konavljanin – NK Primorac Stobreč

U šesnaestom kolu 3. Hrvatske nogometne lige Gošk će na Lapadu ugostiti pretposljednju momčad lige, Zmaj iz Makarske. Nakon petnaest kola, Gošk se nalazi na sedmoj poziciji s 22 osvojena boda, dok je Zmaj na posljednjem osamnaestom mjestu sa devet bodova. Momčad s Lapada u pet posljednjih utakmica zabilježila je dvije pobjede i tri poraza, dok gosti iz Makarske dolaze, iako su na posljednjem mjestu lige, sa dvije vezane pobjede te jednim 'remijem'.

Prošle sezone, Gošk je na Lapadu slavio 2:1, a Zmaj je u drugom dijelu sezone odnio pobjedu istim rezultatom na svom terenu. Momčad iz Čilipa će na Gnjilama ugostiti 'B momčad Hajduka' – Primorac iz Stobreča. Konavljanin se trenutno nalazi na diobi jedanaestog mjesta sa 13 bodova, dok je Primorac lider lige. Momčad Davora Mladine na Gnjile dolazi sa devet pobjeda, tri remija i tri poraza te zasigurno dolaze po pun plijen, a pogotovo jer su Raštane i Neretvanac. Naravno, momčad Damira Borovca je 'gladna' pobjeda, a nova tri boda bi ih 'gurnula' u gornji dio ljestvice. Očekuje nas odlična utakmica, na Lapadu vjerojatno sa dosta pogodaka, a na Gnjilama teška 'rovovska bitka.
 
2. HRL – Jug, 9. kolo | Subota, 19. studenog | SD Gospino polje | 16 sati
RKHM Dubrovnik – RK Split II

Rukometaši Dubrovnika će u devetom kolu ugostiti momčad Splita. Naši rukometaši u osam odigranih kola imaju dvije pobjede (Knin 95', Zadar) i osam poraza. U posljednjem kolu su u Metkoviću izgubili od lidera prvenstva, a u porazu se ponovno istaknuo Vladimir Penava koji je u tri nastupa postigao nevjerojatna 44 pogotka!

Našim rukometašima je Split prava šansa da osvoje nove bodove; gosti u Gospino polje dolaze sa tri pobjede i pet poraza, a nalaze se na osmom mjestu prvenstvene ljestvice. Dubrovnik je trenutno na 10. mjestu sa četiri osvojena boda, a iza njega su Krilnik i Knin 95'. Momčadi Dalibora Mršića dvije utakmice iz koje bi trebali ostvariti maksimalan učinak, nova dva boda ostvariti protiv Splita, a u idućem kolu u gostima također slaviti protiv Jelse za siguran nastavak sezone.
 
Triglav Jadranska liga, 10. kolo | Subota, 19. studenog | Bazen u Gružu | 18 sati
VK Jug CO – VK Medveščak

Vaterpoliste Juga u desetom kolu Jadranske lige očekuje dvoboj protiv Medveščaka, momčadi koja je u osam kola skupila četiri pobjeda i isto toliko poraza. Jugaše nakon pobjede u Sloveniji protiv Kopera (15:4), očekuje još jedna utakmica u kojoj bi po svemu sudeći trebali upisati nova tri boda. Igrači Elvisa Fatovića su u osam kola zabilježili sedam pobjeda, jedan remi i jedan poraz.

U drugom kolu su protiv Jadrana iz Herceg Novog odigrali 14:14, a u idućem kolu na svom bazenu upisali poraz od Pro Recca 10:7, a od tada Jugaši imaju stopostotan učinak. Jugaše nakon ovog susreta, već za tjedan dana očekuje susret trećeg kola Lige prvaka kada će na bazenu u Gružu ugostiti Vojvodinu. 
 
1. B liga, 6. kolo | Nedjelja, 20. studenog | SD Gospino polje | 17 sati
ŽOK Dubrovnik – ŽOK Nova Gradiška

Odbojkašice  Dubrovnika će u nedjelju, 20. studenog u sportskoj dvorani ugostiti ŽOK Nova Gradiška. Igračice Zine Urlić se nakon pet odigranih kola nalaze na pretposljednjem mjestu lige sa jednom pobjedom i četiri poraza. Jedinu pobjedu naše odbojkašice su ostvarile u trećem kolu kada su u Gospinom polju svladale odbojkašice Drenove 3:0.

U šestom kolu dolazi im momčad Nove Gradiške koja je ostvarila dvije pobjede (obje kod kuće) protiv Rovinja (3:0) i Zadra (3:1) te tri poraza od Šibenika, Drenove i Marčane. Našim odbojkašicama je ovo izvrsna prilika da se udalje sa začelja ljestvice sa nova tri boda.
 

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist