Grad

Za subvencije cestarine, avionskih i studentskih autobusnih karata isplaćeno 1,7 milijuna kuna

Programi subvencija zrakoplovnih karta i cestarina Grada Dubrovnika uredno se provode, a u 2018. godini do današnjeg dana od ukupno planiranih 2,4 milijuna kuna za tri postojeće linije subvencija isplaćeno je ukupno 1.715.948,88 kuna – istaknuli su u priopćenju iz gradske uprave za subvencije cestarine, avionskih i studentskih autobusnih karata.

Subvencije zrakoplovnih karata na relaciji Dubrovnik-Zagreb-Dubrovnik u tekućoj godini iskoristile su 4082 osobe, a za ukupno 10451 zahtjev nadležnim Upravni odjel za turizam, gospodarstvo i more na račune građana isplatio je 1.290.577,76 kuna, dok je u pripremi nalog za isplatu dodatnih 32.250,00 kuna.

Za subvencije auto cestarine na račune građana/korisnika subvencija isplaćeno je 287.617,99 kuna na ime 3947 podnesenih zahtjeva. Ovu mjeru u tekućoj godini koristile su 1193 osobe. U pripremi je također novi nalog za isplatu 10.301,00 kuna.

Program subvencija studentske i srednjoškolske autobusne karte na relaciji Dubrovnik-mjesto studiranja/učenja i obratno najnoviji je projekt subvencija koji se počeo provoditi u rujnu prošle godine, a već su prvi podaci o ostvarenju mjere potvrdili njenu opravdanost.

U 2018. godini dubrovački studenti podnijeli su 1111 zahtjeva, a u koju svrhu je do današnjeg dana na račune 266 studenata isplaćeno 137.753,13 kuna.

Podsjetimo, Grad Dubrovnik subvencionira 50 posto cijene karte, odnosno najviše do maksimalnog iznosa od 250,00 kn za povratnu katu ili 125,00 kn za jednosmjernu kartu. Maksimalan broj subvencija tijekom jedne akademske/školske godine koje će Grad Dubrovnik isplaćivati jest četiri povratne karte, odnosno osam jednosmjernih karata po korisniku.

Pravo na subvenciju cijene autobusne karte imaju svi studenti koji studiraju izvan mjesta prebivališta i učenici srednjih škola koji se ne mogu obrazovati za zanimanja jer ista nisu u programu srednjih škola na području Grada Dubrovnika, s prebivalištem na području Grada Dubrovnika. Zahtjevi za sufinanciranje autobusnih karata podnose se u roku od 90 dana od završetka putovanja.

Više detalja o načinu korištenja i potrebnoj dokumentaciji za ovu mjeru, ali i druge subvencije putovanja mogu se pronaći na stranicama UO turizam, gospodarstvo i more Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

Grad sufinancira nabavu udžbenika srednjoškolcima

Dulist

ŠTO KAŽU DUBROVČANI? ‘Neradne nedjelje ugrozit će nam egzistenciju, ne možemo si priuštiti dan bez posla!’

Iva Dedo

FRANKOVIĆ PRIMIO KATARSKOG ŠEIKA Al-Thani u Dubrovniku istražuje investicijske potencijale hotelijerstva

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija