Aktualno

ZA PRAZNIK RADA Sa Srđevcima i SDP-ovcima omastite brk grahom

ZA PRAZNIK RADA Sa Srđevcima i SDP-ovcima omastite brk grahom

U nedjelju, 1. svibnja je Međunarodni praznik rada, koji se tradicionalno obilježava i besplatnim porcijama graha. U pjatu graha moći će uživati i Dubrovčani i to na dvije lokacije – u Gružu i na Srđu. Na Srđu se pak prikupljaju donacije za grah.
Naime, gradska organizacija SDP-a poziva sve sugrađane na prigodno druženje uz grah u park Luja Šoletića. Početak je u 11:00 sati.

S druge strane, na Srđu se grah kuha u organizaciji stranke Srđ je Grad.
-Prije i poslije graha družimo se, šećemo, igramo se društvenih igara, što je kome drago, učimo uz Ivana Viđena, sunčamo se i plandujemo – poručuju Srđevci te napominju da donesete svoju zdjelicu i pribor za jelo kako se ne bi stvaralo nepotrebno smeće.
Okupljanje je već od 10:30 ispred Tvrđave, a potom se šeće do livadice. Grah dolazi oko 12, taman za objed. Srđevci će prikupljati i donacije za grah.

-Kako se u isto vrijeme u gradu trči 5K maraton u organizaciju DUmotiona, a čija će sredstva biti uplaćena Društvu za multiplu sklerozi, i mi smo se odlučiti priključiti akciji. Prikupljat ćemo donacije za grah (predložena donacija 20 kuna ili koliko tko želi i može) koje ćemo onda uplatiti na račun Društva – poručili su.

Pročitajte još

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo