Županija

Za povećanje konkurentnosti ribarstvenog područja FLAG-a Južni Jadran 3,6 milijuna kuna

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u utorak je u nazočnosti zamjenice župana Dubrovačko-neretvanske županije Žakline Marević i načelnika Općine Ston Vedrana Antunice u Stonu uručila 5 Odluka o dodjeli sredstava iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo ukupne vrijednosti odobrene potpore 3,6 milijuna kuna, prenose iz Minisarstva poljoprivrede.

blank

FLAG-u Južni Jadran u okviru mjere III. 3 ‘Provedba strategija lokalnog razvoja – projekti koje podupiru FLAG-ovi’ odobrena je potpora za provedbu FLAG natječaja u iznosu od 10 milijuna kuna, a jedna od mjera koje provodi FLAG Južni Jadran je i mjera 1.1 ‘Jačanje zaštite prirodnih resursa kao preduvjeta održivog razvoja (višenamjenska plovila)’ u sklopu koje su novo uručene Odluke o dodjeli sredstava za Primorsko komunalno društvo d.o.o. Slano, Komunalne djelatnosti d.o.o. Vela Luka, Javna ustanova Park prirode Lastovsko otočje, Komunalno društvo Ston d.o.o. Intervencije u okviru ove mjere uz jačanje zaštite okoliša i očuvanja razvojnog resursa ujedno omogućuju bolje uvjete rada, povećanje produktivnosti i prihoda te, općenito, povećanje konkurentnosti cijelog ribarstvenog područja FLAG-a Južni Jadran.

‘U okviru Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo do 2020. godine dodijeljene su 2,2 milijarde kuna, odnosno više od 80 posto, a čini se kako je u okviru Programa najznačajniji vjetar u leđa pomorskim i obalnim gospodarstvima pružen mjerom I.23/I.24. ‘Ribarske luke, iskrcajna mjesta, burze ribe i zakloništa’, putem koje je odobrena potpora u vrijednosti 359 milijuna kuna za 13 ribarskih luka diljem hrvatske obale – riječ je o najvećem ulaganju u ribarsku infrastrukturu i ribarstvo od kad postoji Republika Hrvatska – istaknula je tom prilikom ministrica poljoprivrede Vučković te dodala:

‘Sustavno ulažemo u hrvatske ribare i poljoprivrednike i njihovu budućnost, a brojni projekti diljem hrvatske obale i u hrvatskoj unutrašnjosti sada već govore sami za sebe – sve kako bi buduće generacije imale mogućnost raditi i živjeti od ribarstva i poljoprivrede’

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji je iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo ugovoreno ukupno 337 projekata i dodijeljena potpora u iznosu od 99 milijuna kuna, od čega je do sada isplaćen 31 milijun kuna. Također, iz Programa ruralnog razvoja ugovorena je vrijednost potpore od 301 milijun kuna, pri čemu je isplaćeno 198 milijuna kuna. Kroz mjeru 7 Programa ruralnog razvoja kojom se razvijaju i potiču temeljne usluge i obnova sela financirano je 29 projekata ukupne vrijednosti odobrene potpore veće od 74 milijuna kuna.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

BEZOBRAZLUK U KONAVLIMA Netko je srušio međe i suhozide i ‘usput’ posjekao stabla!

Dulist

DOBROSLAVIĆ ‘Zakon kojim se svojataju dubrovački književnici potvrđuje da velikosrpski projekt nije zamro’

Dulist

Koliko stanovnika imaju mjesta u Konavlima, Župi dubrovačkoj i Primorju?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija