Aktualno

ZA ‘OMAKALO’ U ‘GRIŽULI’ Dubrovkinja Nataša Dangubić nominirana za Zlatni Studio

Nataša Dangubić

U redovima Dubrovačkih ljetnih igara, nakon dodjela Nagrada hrvatskog glumišta, ponovno ima razloga za slavlje.

Naime, Dubrovkinja Nataša Dangubić u kategoriji najbolje ženske uloge Omakala u festivalskoj Grižuli i Sinjanka Anica Kontić Gruba u kategoriji novog lica u kazalištu, također u ovom Držićevom komadu, nominirane su za najveću hrvatsku medijsku nagradu Zlatni Studio.

‘Grižula’ Marina Držića u režiji Petre Hrašćanec i Saše Božića premijerno je Festivalski dramski ansambl izveo na 71. Igrama ovog kolovoza u parku Gradac, u suradnji s Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu te u sklopu projekta “Future Epics” sufinanciranog sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa.

Glasanje putem kupona moguće je već od danas, a pronaći ih možete u današnjem Studiju, prilogu Jutarnjeg lista. Glasanje će biti omogućeno i online na Jutarnji.hr

Podsjetimo, ovog studenog od četvero nominiranih Dubrovčana Nagrada hrvatskog glumišta je otišla u ruke njih troje – upravo Nataši Dangubić za najbolju sporednu žensku ulogu u predstavi ‘Dobro je dok umiremo po redu’, a u produkciji Zagrebačkog kazališta mladih, režiji Aleksandra Švabića i prema tekstu Ivora Martinića, Maru Martinoviću za najbolje muško glumačko ostvarenje u predstavi za djecu i mlade i to za utjelovljenje Joza Brajice u ‘Mi i oni’ Darija Harjačeka te Doris Kristić za najbolju kostimografiju u drami, opereti/mjuziklu i plesu u ‘Idiotu’ redatelja Vasilija Senjina i u produkciji HNK-a Zagreb. Za najbolju žensku ulogu, a za koju je nagrađena Jadranka Đokić, odnosno Nastasja Filipovna u ‘Idiotu’, bila je nominirana Dubrovkinja Doris Šarić Kukuljica i to za naslovnu žensku ulogu u ranije spomenutom komadu ZKM-a ‘Dobro je dok umiremo po redu’.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist