Grad

Za Festu svetog Vlaha stiže izaslanik pape Franja

Festa 2015 Sveti Vlaho 14

Dubrovački biskup Mate Uzinić upriličio je danas svoj tradicionalni susret s novinarima uoči Feste svetog Vlaha. Uzinić je na susretu rekao kako će za Festu svetog Vlaha, dubrovačkog Parca u Dubrovniku biti i izaslanik pape Franja.
”Ova Festa je posebna po svom značenju jer obilježavamo 1700. obljetnicu od mučeničke smrti svetog Vlaha, a to je prepoznao i papa Franjo koji nam je poslao svog izaslanika kardinala Vinka Puljića”, rekao je Uzinić te pročitao isječak iz pisma koje je Puljiću poslao Sveti Otac.
”Značajna pobožnost koju dubrovačka Crkva njeguje prema svetom Blažu, odnosno Vlahu mučeniku nikako ne dopušta da propustimo proslavu i javni spomen onoga čije se mučeništvo dogodilo pred 17. stoljeća. Uz to dolazi i spomen 600. obljetnice dubrovačkog zakona kojim je zabranjeno trgovanje robovima jer su kao bezvrijedni davani neki ljudi. Prikladno je i dolično da se taj događaj obilježi i s pravom istakne”, stoji u pismu pape kardinalu Puljiću rekao je Uzinić te napomenuo kako će na ovogodišnjoj Festi biti i čikaški nadbiskup Vlaho Cupich.
Uzinić je ustvrdio i kako su pri kraju radovi na obnovi Crkve svetog Vlaha koja će nakon više od godinu radova biti ponovno otvorena ali i blagoslovljena na prvi dan Trodnevnice u čast svetom Vlahu, odnosno u subotu 30. siječnja.

Pročitajte još

Ibrica Jusić, Boris Njavro, Stana Šćepec o veličini, prijateljstvu, suradnji, ljubavi…

Dulist

DO IZGRADNJE NA ŽARKOVICI Centar za pružanje usluga u zajednici privremeno u prostorima bazena

Dulist

Posljednji ispraćaj gospara Paljetka u petak u 15 sati na Boninovu

Dulist