Grad

Uzinić: Nadam se što skorijoj kanonizaciji Stepinca, ali to nas ne smije sprječavati u dijalogu

Uzinić: Nadam se što skorijoj kanonizaciji Stepinca, ali to nas ne smije sprječavati u dijalogu

Biskup dubrovački Mate Uzinić rekao je u petak u Dubrovniku kako se nada da će se kanonizacija blaženog Alojzija Stepinca dogoditi čim prije, no kako ne želi da ih različita mišljenja koja Katolička crkva u Hrvatskoj i Srpska pravoslavna crkva imaju na tu temu udalje od međusobne komunikacije i razgovora.
Biskup dubrovački na svom je tradicionalnom susretu s novinarima uoči Feste svetog Vlaha, dubrovačkog Parca, istaknuo kako se nada da će po pitanju kanonizacije Alojzija Stepinca pomoći Komisija koju je osnovao papa Franjo.
”Katolička crkva u Hrvatskoj ima jedan pogled na kanonizaciju blaženog Alojzija Stepinca, a Srpska pravoslavna crkva to gleda drugačije. Mi poštujemo razloge zbog kojih netko ima drukčije mišljenje, a nadamo se da će Komisija koju je osnovao papa Franjo pomoći da približimo naša mišljenja. Mi katolici se nadamo kako će doći do što skorije kanonizacije blaženog Alojzija Stepinca, ali bez obzira na to ne želimo da nas razlike u mišljenjima udalje od međusobnog razgovora i komunikacije”, rekao je Uzinić te dodao kako želi da to još više potakne na molitvu i na zajednički dijalog.
”Na taj način jedino možemo riješavati probleme među nama”, istaknuo je Uzinić te dodao kako je ”Bog zamislio da svi budemo jedno, u našoj različitosti koja je bogatstvo, a ne sakaćenje”.

Vrijedi istaknuti kako se biskup na kanonizaciju Stepinca osvrnuo samoinicijativno, bez novinarskih pitanja.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist