Kultura

Vujanićev ‘Početak kraja’ u Sponzi

Hrvatska matica iseljenika Područni ured Dubrovnik poziva vas na izložbu hrvatskog iseljenika Nikole Vujanića iz Pariza, s temom klimatskih promjena, pod nazivom ‘POČETAK KRAJA’, u palači Sponza, u razdoblju od 21. svibnja do 3. lipnja 2019. godine, u suorganizaciji Umjetničke galerije Dubrovnik i JU Rezervata Lokrum, a uz potporu Državnog arhiva u Dubrovniku, Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije,Turističke zajednice Grada Dubrovnika i Društva prijatelja dubrovačke starine.

Otvorenje izložbe je u utorak 21. svibnja u 20 sati u atriju palače Sponza. Izložba je posvećena klimatskim promjenama, a priređuje se uoči Dana biološke raznolikosti 22. svibnja i Dana planete zemlje 5. lipnja 2019. godine.

Hrvatsko-francuski autor, dizajner Nikola Vujanić, rođen je 1950. u Splitu. Živi i radi u Parizu od studentskih dana, gdje je završio akademiju ENSAD (Ecole national superieur des Arts decoratifs), specializacija Vizualne komunikacije. Djeluje kroz dizajn, grafički dizaj, videoilustracije i skulpture. Izlagao je u Italiji, Španjolskoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Japanu, Kini, Južnoj Koreji, Brazilu i Argentini. Posljednjih godina, uz svakodnevni profesionalni posao, zanima se za digitalno slikarstvo i klimatske promjene.

Izložba ‘POČETAK KRAJA’ posvećena je našoj Planeti, njenoj ljepoti, ali i opasnostima koje je ugrožavaju.

Pročitajte još

PUBLIKA IH ISPRATILA OVACIJAMA Dubrovački sastav kvARTet debitirao na Igrama u Dvoru

Dulist

Španjolska hit predstava hrvatskog autora gostuje u Dubrovniku

Dulist

‘OD PRIČE DO PREDSTAVE’ Ivana Đula organizira zanimljivu dječju radionicu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija