DuList IN

VRIJEME JE OD MAŠKARA Nikad bogatiji ni duži Dubrovački karnevo

VRIJEME JE OD MAŠKARA Nikad bogatiji ni duži Dubrovački karnevo

Pod poznatim sloganom ‘Dođite svakako i svakakvi’ dugovječna manifestacija ‘Dubrovački karnevo’ održat će se i ove godine od 10. do 25. veljače uz pregršt zanimljivih događanja za sve uzraste i dobne skupine.

Dubrovački karnevo, koji uz niz vrijednih partnera organiziraju Grad Dubrovnik i Turistička zajednica grada Dubrovnika, započet će već u ponedjeljak, 10. veljače radionicom izrade karnevalskih maski udruge Dart i Galerije Artur u Lazaretima.

Svečano otvorenje manifestacije rezervirano je za subotu, 15. veljače, a slijedi gostovanje omiljenog Župskog karnevala i Valcera pod maskama. Svemu će pak prethoditi Maškarani kompeticijun u spravljanju šporkijeh makarula koji će se, uz prigodne nagrade i priznanja za sudjelovanje, održati u Luži. Novosti ovogodišnjeg programa su i revija karnevalskih kostima ‘Prinčipesin đir kroz godišta od veljuna’, ali i maškarani koncert za zaljubljene Dubrovačkog simfonijskog orkestra na Valentinovo.

Osim na karnevalskoj pozornici koja je ove godine smještena pred Katedralom, programi Dubrovačkog karnevala 2020. održavat će se u Lazaretima, Klubu mladih Orlando, Kazalištu Marina Držića. Luži, Osnovnoj školi Mokošica, Gradskoj kavani, Hotelu Petka i Culture Clubu Revelin.

‘Dubrovački karnevo’ prethodno je organiziran kao četverodnevna manifestacija, koja je prošle godine na 20. obljetnicu proširena i obogaćena novim sadržajima. Uspostavljena je i odlična suradnja sa Župskim karnevalom što je doprinijelo značajnijem uključenju vodstva ovog karnevala u osmišljavanje ovogodišnjeg programa Dubrovačkog karnevala. Plod suradnje Dubrovačkog i Župskog karnevala svakako je i zajednički nastup grupe od 50 maškara na Riječkom karnevalu 2020. na poziv Grada Rijeke.

Naglasak manifestacije i dalje je zadržan na djeci i mladima, a veliki dio programa namijenjen je upravo njima; uz đir vrtićkih i školskih maškaranih grupa te Faćendu od malijeh maškara, predviđene su čak tri maškarane zabave za mlade.

Pročitajte još

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist

[FOTOGALERIJA] Mladi Privatne gimnazije na maturalnoj večeri

Dulist