Grad

Vrhunac je sezone, Dubrovnik bilježi rekorde!

Vrhunac je sezone, Dubrovnik bilježi rekorde!

Vrhunac je turističke sezone. Srpanj je ispunio očekivanja, a rezultati su opet rekordni.

Naime, kako javljaju iz Turističke zajednice grada Dubrovnika, i u mjesecu srpnju i u prvih sedam mjeseci ove godine ostvareni rekordni turistički rezultati.

Prema programu prijave i odjave turista eVisitor, u srpnju je u Dubrovniku boravilo 179 642 turista, što je 12 posto više nego u srpnju prošle godine, a ostvareno je 688.138 noćenja, odnosno 14 posto više nego u istom mjesecu 2015. godine. U srpnju je najviše turista bilo iz Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, SAD-a, Norveške, Njemačke, Švedske, Španjolske, Australije, Finske i Belgije.

Prema dostupnim podacima iz sustava eVisitor, u koji nije uključena nautika, Dubrovnik je u prvih sedam mjeseci 2016. godine ostvario rekordne turističke rezultate u svim vrstama smještaja.
Od 1. siječnja do 31. srpnja 2016. godine u Dubrovniku je ostvareno 547.248 dolazaka, što čini ukupno 10 posto više dolazaka nego u istom razdoblju prošle godine. Tijekom prvih sedam mjeseci 2016. godine ostvareno je 1.824.702 noćenja, što čini porast od 10 posto u odnosu na 2015. godinu.

Top–listu država iz kojih su dolazili dubrovački turisti u prvih sedam mjeseci 2016. godine čine: Ujedinjeno Kraljevstvo, SAD, Njemačka, Francuska, Hrvatska, Švedska, Španjolska, Finska, Norveška, Australija.

Ostvarenja nautičkog turizma od početka godine do kraja srpnja bilježe 12.911 dolazaka, te 108.920 noćenja, što čini porast od 2 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Pročitajte još

GRAD ZAPOŠLJAVA Raspisan natječaj za komunalne redare

Dulist

Dvije obitelji s ukupno devetoro djece uselit će u gradske stanove

Dulist

Francuski veleposlanik u nastupnom posjetu kod gradonačelnika

Dulist