Crna kronika

Vrhovni sud poništio presudu za ubojstvo, Karmen Matana Đorđević će se braniti sa slobode

Vrhovni sud poništio presudu za ubojstvo, Karmen Matana Đorđević će se braniti sa slobode

Vrhovni sud u Zagrebu ukinuo je presudu Županijskog suda u Dubrovniku koji je 23-godišnju Karmen Matana Đorđević proglasio krivom za ubojstvo 35-godišnjeg supruga te naredio da se ova 23-godišnjakinja odmah pusti na slobodu što se dogodilo tijekom jučerašnjeg dana, potvrdio je u srijedu njezin odvjetnik Dragan Pištalo.
– Vrhovni sud je ukinuo presudu iz studenog kojom je Karmen Matana Đorđević bila osuđena na deset godina zatvora. Ukinuo je i istražni zatvor i ona će se braniti sa slobode – rekao je Pištalo te dodao kako je Vrhovni sud utvrdio da se radi o apsolutnoj povredi Zakona o kaznenom postupku.
– Sud je zaključio da je presuda kontradiktorna i kao takva nepodobna za bilo kakvo drugo meritorno preispitivanje. Bit je da je došlo do disproporcije u obrazloženju u kontekstu radi li se o izravnoj namjeri ili nužnoj obrani ili pak prekoračenju nužne obrane. S druge strane imate navode da je trpila konstantne napade i to je jednostavno kontradiktorno i ne može se preispitati na temelju čega je sud donio takvu presudu – rekao je Pištalo te dodao kako je u žalbi tražio i izmjenu sudskog vijeća.
– Još nemamo otpravak presude, pratili smo je putem videolinka i Karmen je odmah puštena To je bilo jučer taman pred kraj radnog vremena. Pismeni otpravak će stići kroz 20-ak dana kada ćemo znati koji će naputci biti dani – rekao je Pištalo.
Inače, Karmen Matana Đorđević u istražnom je zatvoru bila od 7. svibnja prošle godine kada se ubojstvo i dogodilo, a prema tadašnjem policijskom izvješću ona je svog supruga tijekom verbalnog sukoba i naguravanja ubola nožem u predjelu prsnog koša od čega je on preminuo na mjestu događaja.
Zakonom predviđena kazna za zločin za koji je teretilo Tužiteljstvo je od pet do 15 godina.

Pročitajte još

PREMINUO OTAC TOŠE PROESKOG Sestra pokojnog pjevača oprostila se emotivnom porukom

Dulist

VEĆ IMA DVIJE PRAVOMOĆNE PRESUDE Vozio pijan i pod zabranom, oduzeto mu vozilo

Dulist

Moldavac i Bugarin u bunkeru kombija pokušali prokrijumčariti pet osoba

Dulist