Hrvatska

Vrdoljak: Država će biti jedro, a ne uteg ulaganjima!

Ivan Vrdoljak (HNS)

Država će sutra biti jedro rješavanja investicija, a ne uteg, kako je to povijesno bilo – izjavio je u ponedjeljak uvečer u središnjem Dnevniku HRT-a ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Vrdoljak je branio Vladine najave s početka mandata o ‘tsunami investicijama’. Naime, dok je počela primjena Zakona o strateškim investicijskim projektima, u Banskim dvorima održana je konstituirajuća sjednica tzv. Povjerenstva za procjenu i utvrđivanje prijedloga strateških projekata Vlade RH.

U ponedjeljak je ministar financija Slavko Linić izjavio kako ništa neće biti od privatizacije HŽ Carga. Ipak, resorni ministar tvrdi drugačije.
– Od liste kada smo prezentirali na investicijskim skupovima jedanaest projekata već je šest u realizaciji. Znači, šest je riješeno, potpisani su ugovori. Medena, Korčula, Živogošće – nabrojio je najprije ministar tri projekta te nastavio:

– I ostali će biti riješeni: javno-privatno partnerstvo, projekt Trga pravde, KBC-a Rijeke, energetski projekti. Nažalost, priprema projekata s projektnom dokumentacijom i cijelim zakonodavnim okvirom traje duže nego što bi itko u javnosti predvidio jer je zatečeno stanje bilo potpuno nespremno i projekti potpuno nepripremljeni. Izgubili smo dosta vremena da dođemo u fazu kada možemo očekivati potpisivanje ugovora i njihovu realizaciju – branio se Vrdoljak od teze da nema nijednog realiziranog projekta.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist