Aktualno

Vratite nam cvjećaru u Grad!

Vratite nam cvjećaru u Grad poručuju Dubrovčani preko Zelene linije Eko-Fon Eko Omblića, javlja Jadranka Šimunović.

Naime, od kada se još prošle godine zatvorila jedina cvjećara (i suvenirnica) u Ulici Cvijete Zuzorić u povijesnoj jezgri, takva trgovina više se nije otvorila.

– Sjećamo se još dok je Vrtlar imao tu cvjećaru, svega je u njoj bilo od lončanica sa sobnim biljem ,proljetnica i trajnica za vrtove, balkone, prozore, zatim rezano cvijeće za razne prigode, ukrasne vaze,   košarice, .zemlje za cvijeće…Naši sugrađani su tu rado navraćali  i kupovali cvijeće i lončanice. Poslije je odlaskom Vrtlara iz ovog zaista pogodnog mjesta  jer je blizu teatra, Kneževa dvora i Revelina gdje se održavaju koncerti otvorena  je pretprošle godine  cvjećarnica i suvenirnica  jednog poduzetnika iz Varaždina, ali nažalost nije dugo radila, samo jednu sezonu da bi se prošlu jesen zatvorila.

Što se ovo događa u našoj gradskoj jezgri, pitamo se zajedno sa našim sugrađanima, sve ono što je činilo kvalitetu življenja u Gradu pomalo nestaje, jer ne zaboravimo, prošle zime zatvorena je i jedina parfumerija na
Širokoj!  Tamo je sada restoran brze hrane!! Do kada će ovo ići?? Zar će nam se naš divni povijesni Grad zaista  pretvoriti u jedan veliki restoran sa suvenirnicima uokolo bez i jedne duše u njemu.  Tko će tu više živjeti kada za svaku sitnicu treba ići  autobusom  do Gruža ili Lapada!- ističe u svom priopćenju Jadranka Šimunović završavaju Dellenovim citatom:

– Malo dobrote  čovjeka prema čovjeku  više vrijedi, nego silna ljubav prema čovječanstvu!
 

Pročitajte još

Dubrovački trombunjeri pozivaju na projekciju filma u ovu subotu

Dulist

PITALI SMO Napojnice postaju dio računa. Jesu li dubrovački ugostitelji zadovoljni odlukom?

Karmen Maškarić

MONS. MATE UZINIĆ ‘Sjećanje na Festu izaziva mi osjećaje zahvalnosti, ali i nostalgiju’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija