Aktualno

Nastavak projekta ribogojilišta na novoj lokaciji

Župan Nikola Dobroslavić i pročelnik za turizam more i poduzetništvo Maro Kristić na radnom su sastanku sa suvlasnicima i direktorom tvrtke Riba Mljet  Paul Clementsom Sparreboom, Ivom Dabelićem i William Josephom Cumbelichem te Alenom Krikićem razgovarali o projektu ribogojilišta.

Naime, nakon poteškoća kod realizacije projekta i promjene vodstva tvrtke novi su suvlasnici i direktor Riba Mljet župana i njegove suradnike izvijestili o planovima tvrtke odnosno o nastavku projekta ribogojilišta na novoj lokaciji. Ustvrdili su kako očekuju ishođenje lokacijske dozvole te raspisivanje natječaja za koncesiju kako bi unaprijedili uzgajalište ribe koje se nekada nalazilo u uvali Sobra.

Župan je kazao kako mu je drago da su potomci iseljenika pokrenuli gospodarske investicije u državi iz koje potječu. Nadalje, župan je rekao da je Županija i do sada izlazila u susret tvrtci Riba Mljet jer njenu djelatnost drži korisnom i pozitivnom. Stoga je ustvrdio kako će im osobno, ali i županijske službe, i ubuduće, u okviru prostorno-planske dokumentacije i propisa, pomagati. 

Župan je zaključio kako je Županija spremna kod raspisivanja natječaja predložiti da koncesija bude na rok od 20 godina.

Pročitajte još

OPĆINU STEŽU ROKOVI Vrtić u Kuparima do 2026.?

Andrea Falkoni Račić

Festanjulka Lada Jurica šalje pozdrave iz Bruxellesa

Dulist

Olujna bura zatvorila Most dr. Franja Tuđmana

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija