Aktualno

VOZAČI, OPREZ! Od danas na cestama obavezna zimska oprema

Od danas, pa sve do 15. travnja iduće godine u Hrvatskoj je zimska oprema obvezna na zimskim dionicama javnih cesta. Odnosi se to na sve vrste motornih vozila, bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika. Zimska oprema znači da vozila moraju imati četiri zimske gume ili četiri ljetne gume (s najmanjom dubinom profila od 4 mm) s lancima za snijeg za pogonske kotače.

U zimske dionice javnih cesta ulazi 839.2 km autocesta i 1863 km državnih i županijskih cesta te 68.1 km državnih cesta za tranzitni promet iz trajektnih luka Vukovar, Osijek, odnosno luke i rafinerije Sisak.

Novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna kaznit će se pravna ili fizička osoba obrtnik ako naredi ili dopusti da se u prometu na cestama koristi vozilo koje nema propisanu zimsku opremu ili teretni automobil s priključnim vozilom. Za ovaj prekršaj kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 1.500,00 do 5.000,00 kuna i odgovorna osoba u pravnoj osobi i u tijelu državne vlasti ili tijelu jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave. Novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako upravlja vozilom suprotno odredbama ovoga članka, prenosi dalmacijanews.

Pročitajte još

GRAND PRix Manjgura osvojila zlato za konferenciju ‘The Wolf strikes again’

Dulist

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist

OTVOREN PAVILJON BIH Marin Ivanović: ‘Čast mi je biti imenovan povjerenikom i kustosom’

Dulist