Zanimljivosti

Volite tučene masline? Evo kako ih spraviti

Mnogima su tučene zelene masline prava poslastica pa ih upravo ovih dana spravljaju za zimnicu. Ako ih još niste natukli, pravo je vrijeme za to. Evo i kako.

Svježe ubrane zelene masline natučete drvenim batom (ni preslabo ni prejako da se ne raspuknu cijele). To je najbolje raditi na otvorenom zbog prskanja. Kad ih natučete, stavite ih u posudu i nalijete vode, toliko da ih voda pokrije te poklopite. Držite ih u vodi 15 dana (netko ih kiša i tri tjedna), no svaki dan mijenjajte vodu. Nakon 15 dana vodu procijedite. Uberite divljeg morača kojega nasjeckajte na štapiće i rasporedite po posudi s maslinama. Za to vrijeme, u drugoj posudi uzavrite posoljenu vodu (soli dodati po želji) te je prelijte preko maslina. Ostavite poklopljeno jedan dan te potom masline s tekućinom preselite u staklenke. Čuvajte ih na tamnom i hladnom mjestu. Tako se dobili ukusnu i zdravu domaću poslasticu, koju će prije posluživanja svatko začiniti po želji.

Pročitajte još

ODLIČNO! Ministarstvo poljoprivrede zaštitilo korčulansku ‘Lumbliju’

Dulist

Dr. Niko Visković 19. lipnja ‘dočekuje’ crvotočinu na Gorici sv. Vlaha

Dulist

CIJELA ŠUMA OD NJIH BUČI Gusjenice ‘poharale’ stabla duba u Petrovom Selu i na Pobrežju

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija