Aktualno

Vojska spriječila uklanjanje spomen ploče u Morinju

Iako je Uprava za inspekcijske poslove naredila Općini Kotor da ukloni spomen-ploču s objekta nekadašnjeg logora u Morinju, to se nije dogodilo, prenose crnogorski mediji.

Pripadnici Vojske komunalnoj policiji nisu dozvolili, navode dalje, uklanjanje ploče, a Uprava za kulturna dobra i kulturnu baštinu izdala je prekršajni nalog protiv predsjednika općine Vladimira Jokića.

– Dolaskom smo zatekli zatvorenu kapiju i pripadnike Vojske Crne Gore. Izvršili smo uvid zajedno sa pripadnicima VCG u predmetno rješenje. Naveli su da bez pisanog odobrenja Ministarstva odbrane ili neposrednog naređena njihovih rukovoditelja ne mogu omogućiti ulazak- istaknuo je za medije načelnik komunalne policije Miro Anđelić, dok su iz Uprave za kulturna dobra naglasili kako su zbog neuklanjanja ploče prekršajno kaznili predsjednika Općine Kotor Vladimira Jokića, te da će u daljem postupku izvršiti kontrolni ispekcijski nadzor.

Pročitajte još

Ibrica Jusić jedan je od kandidata za predstavnika Hrvatske na Eurosongu

Dulist

POMOĆ ZA DUBROVČANE Pridružite se humanitarnoj akciji za 26 djece

Dulist

NENO ALARM Hrvatska dobiva sustav uzbunjivanja koji pomaže kod brzog pronalaska nestale djece

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija