Grad

VODOVOD SRĐEVCIMA “Palata je u ispravnom stanju, ne uvlačite nas u politiku”

VODOVOD SRĐEVCIMA “Palata je u ispravnom stanju, ne uvlačite nas u politiku”

Crpna stanica Palata u ispravnom je stanju i zadovoljava sve kriterije za siguran i ispravan rad – ističu iz gradskog poduzeća Vodovod Dubrovnik, kao odgovor na poziv KLGB Srđ je Grad na sastanak s mještanima Malog i Velikog Zatona u vezi sanacije crpne stanice.

U priopćenju nadalje stoji:

“-Najprije radi transparentnosti želimo obavijestiti javnost kako smo dobili poziv za sudjelovanje na skupu kojeg organizira stranka/nezavisna lista Srđ je grad. Kako stručne službe Vodovoda Dubrovnik rade iznimno ozbiljan posao te ga nastoje maksimalno profesionalno odraditi i ne mislimo se baviti prikupljanjem političkih bodova, smatramo neprimjerenim da Vodovod sudjeluje na stranačkim skupovima i tako se uvlači u političku kampanju. Stoga se tom pozivu nećemo odazvati, ali ćemo umjesto toga pružiti javnosti sve tražene informacije.

Nadalje, što se tiče zahtjeva KLGB Srđ je Grad ‘za obavještavanjem mještana o razini onečišćenja i terminskom planu i eventualnim problemima u realizaciji ovog projekta’, slobodni smo izvijestiti da se voda s tog izvorišta kontrolira od strane Zavoda za javno zdravstvo i kako je u skladu sa Zakonom o vodi za ljudsku potrošnju, a o čemu na dnevnoj bazi putem medija obavještavamo javnost.

Uz to Vodovod Dubrovnik angažirao je Prehrambeno-biološki fakultet za izradu stručnog mišljenja o kvaliteti vode za piće s izvorišta Palata te smo u stalnom kontaktu sa nadležnim predstavnicima Hrvatskih voda i Ministarstvom zdravlja. Kao i do sada, sve žitelje vodoopskrbnog područja iz zahvata izvorišta Palata, kao i sa svih ostalih izvorišta, Vodovod će pravovremeno izvijestiti o svim događajima koji utječu na kvalitetu i ispravnost vode.

Osim toga, kao što smo već više puta obavještavali javnost, u tijeku su završni radovi na izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Orašcu te spoja sustava odvodnje Velikog i Malog Zatona. Trenutno se izvode radovi na osiguranju elektroenergetskih priključaka i vrše se pripreme za početak probnog rada UPOV Orašac.

Vodovod Dubrovnik nastavlja provedbu mjera, postupaka i radnji kroz svoje razvojne planove, putem EU projekata i kroz Hrvatske vode za daljnji razvoj sustava odvodnje i vodoopskrbe u prostoru od Štikovice do Zatona i Orašca, a o tim aktivnostima smo također obavještavali javnost u više navrata te ćemo to činiti i ubuduće. Ujedno će Vodovod pismenim putem obavijestiti građane koji se opskrbljuju vodom s izvorišta Palata o svim aktivnostima na tom vodoopskrbnom području.

Svi zainteresirani građani informacije, kao i do sada, mogu potražiti direktno putem e-maila: info@vodovod-dubrovnik.hr, na broj telefona 414-004 ili osobno u uredima Vodovoda, a naši djelatnici rado će odgovoriti na sve moguće upite.”

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist