Grad

NE BISTE VJEROVALI Evo koliko su zaradile kućice na Stradunu!

NE BISTE VJEROVALI Evo koliko su zaradile kućice na Stradunu!

Ugostitelji u pet hrvatskih gradova tijekom prosinca, odnosno proteklog adventa, ostvarili su gotovo pola milijarde kuna prihoda, u prosjeku gotovo 20 posto više nego u prosincu 2014., pokazali su podaci Porezne uprave o prometu putem fiskalnih blagajni. Riječ je o prometu ostvarenom dobrim dijelom u adventskim kućicama koje su bile otvorene uglavnom do prošloga vikenda, no najveći dio prihoda ostvaren je upravo u prosincu, zahvaljujući i iznimno povoljnim vremenskim uvjetima, prenosi Poslovni.hr

Najviše novca, oko 305 milijuna kuna, posjetitelji adventa ostavili su zagrebačkim ugostiteljima. U usporedbi s prošlogodišnjim adventom, Zagreb je od kobasa, kuhanog vina i ostalih delicija utržio gotovo 19 posto više. Slijedi Split, čija je proširena ponuda ovog prosinca donijela i rast prihoda ugostitelja od gotovo 22 posto. Splitski ugostitelji za ovog su adventa izdali 1,3 milijuna fiskalnih računa (10 posto više) vrijednih oko 41 milijun kuna. Na trećem mjestu našla se Rijeka, koja je sa svojih 35 milijuna kuna utrška ugostitelja imala najmanji rast, oko osam posto. Zadarski su ugostitelji pak s 800-tinjak tisuća izdanih računa imali prihod od 23,6 milijuna kuna, odnosno gotovo 20 posto više nego u prosincu 2014.

Najveći rast prometa ugostitelja od čak 37 posto ovog je prosinca imao Dubrovnik, s prihodom od gotovo 20 milijuna kuna u odnosu na lanjskih 14 milijuna. Kako je poznato, kućice su na Štefanje gotovo uklonjene nakon što su dubrovački konzervatori zaključili da nagrđuju staru jezgru, no gradonačelnik Andro Vlahušić nije poslušao konzervatore i one su ostale na Stradunu.

Pročitajte još

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist