Grad

VLAHUŠIĆ VIJEĆNICIMA Zauzmite stav o zidinama i agencijama!

VLAHUŠIĆ VIJEĆNICIMA Zauzmite stav o zidinama i agencijama!

Gradonačelnik Andro Vlahušić uputio je dopis gradskim vijećnicima kojim traži zauzimanje jasnog stava oko upravljanja zidinama, ali i oko odnosa s turističkim agencijama.

– U vrijeme izrade Proračuna za 2016. još su dva značajna pitanja ostala otvorena: upravljanje gradskim zidinama i reguliranje međusobnih odnosa s Društvom prijatelja dubrovačke starine, te odnos Grada s turističkim agencijama oko Odluke o zaustavljanju i parkiranju turističkih autobusa i osobnih automobila (8+1) u zoni posebnog prometnog režima.

Budući da oba pitanja uvelike utječu na kreiranje proračunskih stavki pozivam vas na definiranje i zauzimanje potpuno jasnih pregovaračkih stavova kako bismo izbjegli nepotrebno politiziranje uz naknadnu pamet tijekom rasprave na sjednicama Gradskog vijeća, a čemu smo nažalost u velikoj mjeri svjedočili na sjednici održanoj 26. listopada.

Moj osobni stav kao gradonačelnika Dubrovnika na temu upravljanja zidinama vam je vjerujem dobro poznat. Predlažem da se prihod od ulaznica na zidine dijeli na način da Gradu pripadne 80, a Društvu 20 posto ili vrijednost PDV-a koji se naplaćuje na ulaznice. Jednako tako, kao potencijalno bolji model, vrlo rado ću podržati stav koji je ispred liste „Srđ je Grad“ iznio gospodin Ljubo Nikolić, a u kojem se oni zalažu da sav prihod pripadne Gradu, a da se troškovi obnove fortifikacijskog sustava DPDS-u isplaćuju po realno izvedenim situacijama.

Što se tiče autobusa na Pilama nužno je ukinuti „rooming“ liste, dok je iznos naknade za zaustavljanje i iskrcaj/ukrcaj gostiju potrebno zadržati na istoj razini. O cijeni izleta, koji uključuju posjete zidinama ili Dubrovačkim muzejima spremni smo prihvatiti prijedloge agencija.

S obzirom na značaj gore navedenih pitanja na proračun smatram da je, u svrhu postizanja konačnih rješenja u najboljem interesu Grada, o istima potrebno postići konsenzus. Stoga u roku dva tjedna očekujem Vaše jasno artikulirane političke stavove u pismenom obliku – istaknuo je u dopisu vijećnicima Vlahušić.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist