Politika

“Vlahušić se boji i referenduma i građana”

"Vlahušić se boji i referenduma i građana"

Na izjavu aktualnog gradonačelnika Andra Vlahušića mnogi su burno reagirali, a svoj osvrt o tome dao je i kandidat za gradonačelnika Hrvatskih Laburista – stranke rada dr. sc. Matko Bupić.

"Skandalozna je i sramotna izjava našega aktualnog gradonačelnika u jutrošnjoj radijskoj emisiji "Poligraf" da je neizlazak građana na referendum "način njihova aktivnog sudjelovanja u referendumu". To je još jedan u nizu dokaza kako se gradonačelnik boji i referenduma i građana i da je lagao i onda kada je potpisivanjem peticije izrazio podršku raspisivanju referenduma.

Referendum nije utakmica u kojoj se taktizira oko bodova i nije bitka u kojoj se ne biraju sredstva za pobjedu. Pobjeda bilo kojeg od dva suprotstavljena mišljenja, bit će pobjeda isključivo i samo ako bude predstavljala volju većine. A to će biti moguće jedino ako na referendum izađe dovoljan broj birača. U protivnom, Dubrovčani neće zaista odlučiti o sudbini svoga Grada, i u konačnici, rezultat neuspjelog referenduma bit će povod sutrašnjih podjela i sukoba među susjedima i sugrađanima. A to je najgore što se jednoj zajednici može dogoditi.

Izaći na referendum znači biti dostojan svog demokratskog prava na upravljanje vlastitim gradom. Znači poštivati demokratsko pravo svojih prijatelja i susjeda da sudjeluju u javnim odlukama. Dati svoj osobni doprinos uspjehu referenduma znači dati svojim sugrađanima pravo na drukčije mišljenje."

 

Pročitajte još

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist