Grad

Vlahušić: Osim do Zagreba, subvencioniramo autocestu do Splita, Zadra, Šibenika i Rijeke

Vlahušić: Osim do Zagreba, subvencioniramo autocestu do Splita, Zadra, Šibenika i Rijeke

Svi Dubrovčani koji u privatnom aranžmanu putuju autocestom u Split, Zadar, Šibenik i Rijeku, od danas mogu ostvariti 50 posto popusta na cijenu cestarine. Najavio je to na konferenciji za novinare dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić koji je ovom prilikom istaknuo i kako je riječ o samo jednom dijelu proširenja već postojećeg programa subvencija cestarina za Zagreb kojeg provodi Grad Dubrovnik.
– S današnjim danom donosimo nove mjere u subvenciji prijevoza autocestom. Prva novost koju smo uveli je pojam ‘Obiteljskog automobila’. Dosada je subvenciju mogla ostvariti samo osoba koja je bila vlasnik automobila, a sada je mogu koristiti član uže obitelji vlasnika, bračni ili izvanbračni drug, srodnici po krvi u ravnoj liniji te posvojenici i posvojitelji ako imaju prebivalište na području Grada Dubrovnika. Druga mjera koju uvodimo je subvencija za nova odredišta. Riječ je o Splitu, Šibeniku, Zadru i Rijeka uz postojeći Zagreb – istaknuo je na konferenciji za novinare dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić
– Program subvencija cestarina za Zagreb krenuo je početkom veljače a do danas je ove mjere koristilo u prosjeku pet vozila dnevno. Dubrovčani se relativno malo voze autocestom – rekao je Vlahušić te dodao kako se nada da će se s ovim mjerama to promijeniti.
– Nakon ovoga nastojat ćemo subvenciju prošiti na sve izlaze u RH- rekao je Vlahušić.
– Za narednu godinu imamo namjeru uvesti subvencije za autobuse za studente četiri puta godišnje. Bez obzira gdje studiraju Grad Dubrovnik će im subvencionirati 50 posto cijene karte, a pripremamo i novu mjeru sponzoriranja sportaša na način da im sufinanciramo pola iznosa za sve troškove ukoliko su to službena natjecanja- zaključio je Vlahušić.

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist