Grad

MATO RAČEVIĆ: Ne odustajemo od daljnjih istraživanja na Daksi

MATO RAČEVIĆ: Ne odustajemo od daljnjih istraživanja na Daksi

Još uvijek ne odustajemo da se na Daksi odradi još jedna sondaža jer pouzdano znamo da se tamo nalazi još posmrtnih ostataka – rekao je za DuList Mato Račević, predsjednik Udruge Daksa 1944./45. ususret večerašnjoj redovnoj i izbornoj skupštini udruge.

– Ne znamo o kojoj se brojci radi no vjerujemo da bismo mogli pronaći još posmrtnih ostataka nekolicine ljudi smaknutih na Daksi. Ukoliko dobijemo pomoć Ministarstva obrane oko georadara išli bismo na još jedno istraživanje – govori Račević.
Od budućih planova ističe i postavljanje ograde oko same jame, kako oni koji ne znaju što se tu dogodilo ne bi po tome gazili.

Podnesen je i zahtjev Gradskom vijeću Grada Dubrovnika kako bi skrb o groblju na Daksi preuzeo Grad Dubrvnik, koji inače ima obvezu održavati groblja. Dodao je i kako je nedavno na kolegiju gradskih kominalaca direktor Boninova Zlatko Uršić najavio kako će ova gradska tvrtka preuzeti održavanje meomorijalnog groblja na Daksi.

Članovi udruge večeras biraju novog predsjednika. Hoće li to opet biti Mato Račević, koji ističe kako se umorio od svega te da se hoće zahvaliti, ili netko drugi bit će poznato nakon izborne skupštine.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović