Aktualno

Vlahušić opet kritizirao kulturnjake

kolegij3380

Gradonačelnik Andro Vlahušić još je jednom s današnjeg kolegija uputio kritiku dubrovačkim kulturnim ustanovama.

Naglasio je, naime, kako za 53 milijuna kuna, kolika su izdvajanja za kulturu, ne mogu očekivati da će samo glumiti i svirati u okviru onoga što im plaća Odjel za kulturu. No, naglasio je kako se to ne odnosi samo na Kazalište i Orkestra nego na sve javne ustanove u kulturi. Gradski kulturnjaci, mišljenja je Vlahušić, moraju se malo više potruditi animirati djecu predškolskog i školskog uzrasta, jer im bez animacije sutra isti neće biti publika.

– Na tom području jednostavno treba više suradnje i kooperativnosti – izjavio je Vlahušić, 'naredivši' nadležnim pročelnicima Ani Hilje Čagalj i Mihu Katičiću da zajedno s ravnateljima kulturnih ustanova te osnovnih škola održe kolegij kako bi se razgovarala o ovom problemu.

Sve to rekao je u sklopu rasprave o javnim potrebama u predškolskom odgoju na svom kolegiju uoči subotnje sjednice Gradskog vijeća. Kad smo kod Vijeća, bit će zanimljiov vidjeti hoće li ove Vlahušićeve izjave poslužiti i Peru Vićanu kao nova 'municija' za kritiziranje rada određenih ustanova u kulturi. Vićanu su upravo javne ustanove u kulturi često 'trn u oku'.

 

Pročitajte još

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist

Dubrovnik i Sanya jačaju suradnju: Skulptura “Sveti Vlaho i Grad” predana gradonačelniku Sanye

Dulist

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist