Aktualno

Vlahušić opet kritizirao kulturnjake

Gradonačelnik Andro Vlahušić još je jednom s današnjeg kolegija uputio kritiku dubrovačkim kulturnim ustanovama.

Naglasio je, naime, kako za 53 milijuna kuna, kolika su izdvajanja za kulturu, ne mogu očekivati da će samo glumiti i svirati u okviru onoga što im plaća Odjel za kulturu. No, naglasio je kako se to ne odnosi samo na Kazalište i Orkestra nego na sve javne ustanove u kulturi. Gradski kulturnjaci, mišljenja je Vlahušić, moraju se malo više potruditi animirati djecu predškolskog i školskog uzrasta, jer im bez animacije sutra isti neće biti publika.

– Na tom području jednostavno treba više suradnje i kooperativnosti – izjavio je Vlahušić, 'naredivši' nadležnim pročelnicima Ani Hilje Čagalj i Mihu Katičiću da zajedno s ravnateljima kulturnih ustanova te osnovnih škola održe kolegij kako bi se razgovarala o ovom problemu.

Sve to rekao je u sklopu rasprave o javnim potrebama u predškolskom odgoju na svom kolegiju uoči subotnje sjednice Gradskog vijeća. Kad smo kod Vijeća, bit će zanimljiov vidjeti hoće li ove Vlahušićeve izjave poslužiti i Peru Vićanu kao nova 'municija' za kritiziranje rada određenih ustanova u kulturi. Vićanu su upravo javne ustanove u kulturi često 'trn u oku'.

 

Pročitajte još

POZIV GRAĐANIMA Predložite lokacije za nadzor brzine!

Dulist

‘KOLIKI PROSTOR!’ ‘Miovića šuma’ svakog dana s novim vizurama, a od ‘šume’ više nema ni traga!

SNAGA TRADICIJE Cvjetnica i blagoslov poma ispred crkve sv. Vlaha

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija