Grad

VLAHUŠIĆ O GRAFITIMA: Ako je Pernar dobio kaznenu prijavu, kriteriji trebaju biti isti za sve

VLAHUŠIĆ O GRAFITIMA: Ako je Pernar dobio kaznenu prijavu, kriteriji trebaju biti isti za sve

Policija uz pomoć tri kamere za video nadzor točno zna tko je što crtao i radio – rekao je danas u Mokošici dubrovački gradonačelnik na odlasku Andro Vlahušić, komentirajući grafite na samom ulazu u naselje. Za njihovo uklanjanje nije dobio podršku policije.

-Grafiti na ulazu koje su crtali djeca ili ljudi Mokošice nelegalno su napravljeni i ja sam dao nalog da se uklone. Mi imamo tri video kamere i točno znamo tko je što napravio. Policija, koja ima preko 80 kamera, točno zna i vidi tko je što crtao i radio. Mi nismo uspjeli dobiti potporu da se to ukloni, jer to je ruglo, to nije lijepo, ne govorimo o sadržaju i estetskom dijelu i to treba biti uklonjeno. Međutim, kako nismo dobili potporu policije ne želimo nikakve radnike izlagati bilo čemu. Ja sam u međuvremenu podnio kaznenu prijavu zbog toga što je gospodin Franković pozivao na nasilje, neposluh i da se krše odluke grada. Znamo da je DORH dao nalog policiji da se rade izvidi, a fotografije su potpuno jasne. Ako se želi živjeti u zemlji u kojoj gospodin Pernar ima jednaka prava kao i svi drugi da napiše Živi zid i zbog toga dobije kaznenu prijavu i skine mu se imunitet, valjda će i država imati iste kriterije prema drugima. Ništa drugo ne tražimo, samo pravila igre koja vrijede za sve – komentirao je Vlahušić.

Vrijedi podsjetiti kako je Policijska uprava odbila zahtjev Grada Dubrovnika za pružanje pomoći u brisanju grafita budući da u konkretnom slučaju, odgovorili su nam iz PU dubrovačko-neretvanske, nisu ispunjeni uvjeti iz članka 7. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima. Inače, u članku 7. se navodi kako policija u skladu sa zakonom, na zahtjev suda, državnog odvjetnika ili državnog tijela pruža pomoć ako se prilikom provođenja radnje opravdano očekuje pružanje otpora.

 

Pročitajte još

Asfaltira se Ulica Marina Kneževića u Novoj Mokošici

Dulist

Dva nova kombija u Libertasu

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović