Grad

VLAHUŠIĆ NE POPUŠTA Taksisti moraju jeftinije voziti i – po noći!

VLAHUŠIĆ NE POPUŠTA Taksisti moraju jeftinije voziti i - po noći!

Božo Miletić, vršitelj dužnosti predsjednika Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik, iznio je gradonačelniku stav prema kojem su taksisti spremni domaće stanovništvo voziti uz popust uz iznimku noćnih vožnji. No, Vlahušić je čvrstog stava – odluka Gradskog vijeća je obvezujuća.

Stoga je predložio da se nakon početka praktičnog provođenja ove odredbe u razdoblju od jednog do tri mjeseca napravi temeljita analiza. Ako se pokaže da veliki broj Dubrovčana koristi popust Grad je spreman na korekcije u vidu dodatnog smanjenja godišnje koncesijske naknade.
Grad Dubrovnik, rekao je Vlahušić na sastanku s Miletićem, posebno će inzistirati na provođenju odredbi koje se odnose na starost vozila i životnu dob nositelja licence. Istaknuo je autotaksi prijevoz nije tek povremena djelatnost koja omogućuje nositelju licence da ima drugo radno mjesto. Nužno je, kazao je također, ustrojiti jedinstveni radio taksi centar i broj telefona putem kojeg će domaće stanovništvo i posjetitelji moći naručiti prijevoz.

Božo Miletić je u ime autotaksi prijevoznika, članova Udruge, izložio i neke druge probleme koje taksisti imaju te su u konstruktivkom razgovoru razmatrana moguća rješenja istih. Razgovaralo se i pooštrenju sankcija koje prema novoj Odluci mogu rezultirati privremenim oduzimanjem dozvole u trajanju od 7, 15 ili 30 dana.

Miletić je gradonačelniku najavio izradu kodeksa ponašanja koji će definirati i sankcije za manje prekršaje. Udruženje je, kazao je Miletić, započelo projekt izrade aplikacije za pametne telefone putem koje će građani biti u mogućnosti naručiti uslugu bez poziva.

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist