Grad

VLAHUŠIĆ NAJAVIO ‘Zagrebačka se otvara za deset dana, nastavak radova iduće zime’

VLAHUŠIĆ NAJAVIO 'Zagrebačka se otvara za deset dana, nastavak radova iduće zime'

U idućih desetak dana pustit ćemo promet u Zagrebačkoj ulici. Sve što je trebalo napraviti u ovoj fazi je napravljeno. S obzirom da stiže proljeće drugi dio projekta završit ćemo iduću zimu – kazao je danas gradonačelnik Andro Vlahušić.

Vlahušić je najavio kako sada slijedi ‘vraćanje u prvobitno stanje’ – asfaltiranje raskopanog dijela prometnice, kako bi se promet mogao nesmetano odvijati.
– Nećemo raditi stari, već dolazi novi sloj asfalta. Kanali s odvodnjom će se začepiti i tuda se neće puštati voda – dodao je Vlahušić.

-Drugi dio posla je najteži, riješiti imovinskopravne odnose, gdje je po Zakonu o cestama omogućena olakšana katastarska uknjižba. Najveći dio tih poslova je završen, pri kraju smo. Nastavit ćemo radove, kao što piše u rješenju Građevinske inspekcije, kad svi papiri budu ishodovani – rekao je Vlahušić.

-Sve smo radove dosad radili sukladno proširenoj rekonstrukciji. Pitao sam splitsko-dalmatinskog župana Sanadera je li on ikad trebao tražiti dozvolu za neke radove kao što su ovi, i on mi je rekao: nikada. Zatvaranje Zagrebačke se dogodilo jer je ovo Dubrovnik, vrh svijeta. Ne bježimo od te odgovornosti – objasnio je Vlahušić.

Poručio je kako nastavak radova iduće zime neće poduzimati bez papira.
-Kružni tok u Gružu s odvodnjom, cesta oko parka u Gružu, to smo radili s Hrvatskim cestama. Park u Gružu, HEP, sve se radi po istoj proceduri kao Zagrebačka. Postoji posebna obzirnost prema Dubrovniku, a opozicija ne samo ovdje nego i na Palati meni traže ‘dlaku u jajetu’. Ali ja sam navikao na to, mogu reći da me to i zabavlja – zaključio je Vlahušić.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist