Grad

‘KULTURNA INTERVENCIJA’ Vlahušić mijenja ime Igrama

'KULTURNA INTERVENCIJA' Vlahušić mijenja ime Igrama

Javna ustanova u kulturi ‘Dubrovačke ljetne igre’ sa sjedištem u Dubrovniku najstarija je kulturna institucija u Hrvatskoj koja jednom godišnje, od 10. srpnja do 25. kolovoza, organizira kazališnu i glazbeno-scensku manifestaciju od nacionalnog značenja i interesa za Republiku Hrvatsku.

Istaknuto je to na službenoj web stranici Igara. No, uskoro će ova najstarija hrvatska kulturna institucija promijeniti ime. Najavio je tako dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić prije mjesec i pol dana govoreći o Trećem dubrovačkom zimskom festivalu.

Naime, izjavio je tada kako će glavni producent Zimskog festivala, a koji će uključivati i božićni sajam, i Festu sv. Vlaha i maškare, biti upravo Dubrovačke ljetne igre koje će kao ustanova promijeniti ime.

– Grad Dubrovnik i Turistička zajednica micat će se od organizacijskog posla i bit će samo potpora ustanovi kojoj ćemo naći primjereno ime kao npr. Ustanova za kulturnu i zabavnu organizaciju i ona će raditi preko cijele godine – izjavio je na konferenciji za medije dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić.

Što su o ovoj ideji rekli bivši bivši ravnatelji i intendanti Ljetnih igara pročitajte u tiskanom izdanju DuLista, koji je u prodaji od srijede.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist