Grad

VLAHUŠIĆ NA SKUPŠTINI TZ-A „Imamo proračun, možemo trošiti novce!“

tz skupstina

Imamo Proračun, možemo trošiti novce – izjavio je predsjednik Turističke zajednice Grada Dubrovnika, gradonačelnik Andro Vlahušić, nakon što su članovi Skupštine izglasali drugi ovogodišnji rebalans Proračuna te Proračun TZ-a za 2015. godinu.

Prihodi TZ-a u 2014. godini iznosili su 18,9 milijuna kuna, dok se u 2015. on očekuje na razini 20,6 milijuna kuna. Kad je riječ o rashodima, za 2014. godinu on iznosi 18,8 milijuna kuna, a u idućoj godini procijenjuje se na 19,9 milijuna kuna.

Direktorica gradskog TZ-a Romana Vlašić godinu na isteku ocijenila je vrlo uspješno, prije svega zbog probijenog rekorda od tri milijuna noćenja. Podsjetila je kako je porast dolazaka i noćenja ove godine bio stabilan, a posebno je istakla velik porast u privatnom smještaju te ulaganja u ‘podizanje zvjezdica’ nekih hotelskih kuća.

– Prosječna dužini boravka u gradu je 3,5 dana, iako Dubrovnik kao destinacija pruža različite pogodnosti, od City Breaka do kongresnog turizma – rekla je Vlašić.

Predsjednik Skupštine TZ-a i gradonačelnik Andro Vlahušić kazao je kako je Turistička zajednica ‘financijski u suficitu’ te su potom skupštinari izglasali predloženi proračun. Vlahušić se ukratko osvrnuo i na neke kratkoročne i dugoročne planove.

– Grad danas izgleda simpatično. Ne kažem da je lijepo, ali jest simpatično. U nedjelju ću s ministricom kulture otvoriti Lazarete, ovaj tjedan kupili smo i ljetnikovac Bosdari. Jedino nam je shopping najlošija priča, ali i tu se veselimo otvorenom natječaju za terminal u luci Dubrovnik, za trgovački prostor od 20000 metara četvornih – rekao je Vlahušić.

Dodao je kako se sastao s Majom Frenkel i predstavnicima ulagača u projekt apartmana s golf igralištima na Srđu, koji su mu rekli kako su zadovoljni s projektom i napretkom. Spomenuo je kako se uskoro konačno pokreće i obnova/izgradnja hotela Belvedere, čiji bi vlasnici i projektanti uskoro trebali predstaviti projekt.

Pročitajte još

Zamjenica Tepšić na panelu ‘Studiraj i treniraj’

Dulist

PROCJENA PRIHVATNOG KAPACITETA GRADA Zimi 1.200 stanovnika uz 4 tisuće postelja koje zjape prazne!

Andrea Falkoni Račić

Pročelnica Ivana Brnin na panelu o Smart City rješenjima

Dulist