Grad

Vlahušić: ‘Maske su pale, ovakav DPDS treba ugasiti i svu imovinu vratiti gradu Dubrovniku’

U današnjem priopćenju gospodin Niko Kapetanić kaže ‘Ustvari i nije bitan realni postotak koji ćemo dobiti (trenutno oko 30 posto), već da o onome što dobijemo samostalno raspolažemo. U slučaju ‘potpune kontrole i nadzora’ Društvo niti može niti mora postojati. Ne mora jer Grad već ima Komunalni odjel i Zavod za obnovu.’ Iskreno priznanje koje čekamo dugih dvadeset godina. Priznanje kojima se u potpunosti razotkriva osnovni smisao postojanja DPDS koje je vodio Niko Kapetanić i par prijatelja. Javni novac građana Dubrovnika koji dobijemo, prodajom karata ulaznice za zidine i ugostiteljskim najmom, upravljamo bez ikakve kontrole i nadzora grada Dubrovnika, kao ni državnih institucija – na goruću temu priopćenje je poslao i Andro Vlahušić, gradski vijećnik. Prenosimo ga u cijelosti:

DPDS, da ponovim po tisućiti put, je udruga koja sto posto prihoda dobiva od javne imovine, dubrovačkih zidina. Dosada je sa novcima protivno svim zakonima u Hrvatskoj ugovarala radove obnove u četiri oka bez javnih natječaja, kupovala privatnu imovinu po unaprijed dogovorenim cijenama, a istu knjižila na svoje ime. Prodavala godinama nefiskalizirane ulaznice za zidine, koje su više od dvije trećine bile plaćene gotovinom. Crnim novcem, a to je svaki javni novac, nad kojim ne postoji nadzor i kontrola kupovali su zaštitu, te proganjali ljude koji su pokušavali vratiti zidine gradu.

Kada su sve političke stranke u Dubrovniku , zauzele iste stavove u pogledu kontrole i nadzora nad najvrijednijom gradskom imovinom, ponovo se javlja čovjek koji nastoji ucijeniti Grad – nestvarnom i nevjerojatnom izjavom. Javnim novcem upravljati ćemo samostalno ili ne trebamo postojati. I to reče čovjek koji sebe smatra zaštitnikom dubrovačke baštine , temeljene na potpuno javnom upravljanju Gradom i Republikom. Čovjek koji je zloporabio položaj i ovlasti te sebi nezakonito isplatio 598 tisuća kuna ili 200 prosječnih mirovina.

Točno je: Ovakav DPDS ne treba postojati. Obnovom baštine treba se baviti Zavod za obnovu, sukladno Planu upravljanja svjetskom baštinom UNESCA. DPDS treba ga ugasiti , svu imovinu vratiti gradu Dubrovniku od koga je i potekla. Detaljno izviješće o radu u zadnjih pet godina treba doći što prije na Gradsko vijeće koje ga nakon rasprave, treba uputiti nadležnim institucijama.

Andro Vlahušić, nezavisni Gradski vijećnik

Pročitajte još

Na natječaj za davanje u najam gradskih stanova stigao 21 prigovor, rješavanje je u tijeku

Dulist

FRANKOVIĆ U OBILASKU Lokrum spremno dočekao posjetitelje

Dulist

PREDSTAVNICA GK PILE – KONO Katarina Doršner izabrana u tijelo za provedbu Plana upravljanja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija