GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA JAVNE RASVJETE U MOKOŠICI
Postavljeno 77 novih stupova s energetski učinkovitim LED svjetiljkama

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
DCIM100MEDIADJI_0016.JPG

Završeni su radovi rekonstrukcije javne rasvjete u naselju Mokošica, gdje je na predjelu ulica Put na more, Podumane, Ulica na moru i Staro selo postavljeno 77 potpuno novih stupova s energetski učinkovitim LED svjetiljkama.
Na ovom području javna rasvjeta je najvećim dijelom bila izvedena na drvenim stupovima, sve svjetiljke bile su tehnološki zastarjele i energetski neučinkovite s izrazitim stupnjem svjetlosnog onečišćenja, a dolazilo je i do čestih ispada mreže. Na dijelovima ulica javna rasvjeta nije bila dostatna zbog prevelikog razmaka stupnih mjesta, a u manjem dijelu je nije bilo. U ulici Put na more postavljeno je devet stupova javne rasvjete visine pet metara, dok je u ulicama Na moru i Podumane postavljeno 35 stupova visine šest metara. Ugrađene su ukupno 44 cestovne LED svjetiljke, a svi rasvjetni stupovi su čelični i predviđeni za zonu jake bure. Raspoređeni su tako da ne smetaju kolnim i pješačkim prilazima kućama i garažama uz cestu, uz što ravnomjerniji međusobni razmak. Dužina trase je oko 1.240 metara.
Na drugoj trasi energetski učinkovite i ekološke javne rasvjete svih ulica Starog sela postavljen je 31 stup javne rasvjete visine pet metara sa 33 cestovne LED svjetiljke. Ukupna duljina ove trase je oko 1.235 metara. Osnovna svrha instalacije cestovne rasvjete je kvalitetno i sigurno odvijanje cestovnog prometa svih kategorija motornih vozila te pješaka i biciklista.

RJEŠAVANJE HITNIH INTERVENCIJA
Pravovremeno i učinkovito uklanjanje komunalnih problema

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Sukladno najavama gradonačelnika Mata Frankovića, a u svrhu učinkovitijeg rješavanja komunalnih problema na području Grada Dubrovnika, uspostavljen je i počeo s radom Pododsjek za hitne intervencije.
Pododsjek je formiran u sklopu Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu, a njegovi službenici bavit će se problematikom uklanjanja nepravilnosti na komunalnoj infrastrukturi Grada, odnosno rješavanju svih nepravilnosti na površinama javne namjene koje, uz nerazvrstane ceste, uključuju javno-prometne površine na kojima nije moguće prometovanje motornih vozila (poput trgova, pločnika, skala, pješačkih staza, ulica), javna parkirališta i javne garaže, javno-zelene površine (parkovi, dječja igrališta…) i slično.
Građani na jednom mjestu mogu prijaviti neispravna tijela javne rasvjete, oštećenja kolnika ili nogostupa, neuredan okoliš, oštećene elemente komunalne opreme poput ograda, rukohvata i slično, a posebno osposobljeni službenici Pododsjeka pravovremeno će reagirati na svaku dojavu i raditi na što hitnijem rješavanju problema.

Kako bi se građanima omogućila što lakša komunikacija na raspolaganju su im dva broja telefona – 0800 203020 i 020/333–792 te e-mail adresa hitneintervencije@dubrovnik.hr.

POTPORE DUBROVAČKIM OBITELJIMA
Isplaćeno 1,2 milijuna kuna godišnje naknade za treće i svako daljnje dijete

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Grad Dubrovnik isplatio je stalnu godišnju naknadu za treće i svako daljnje dijete za 250 korisnika, u ukupnom iznosu od 1.228.800,00 kuna, a sve temeljem Mjera socijalnog programa Grada Dubrovnika za 2022. godinu. Ova naknada obuhvaća korisnike iz 2019., 2020., 2021. i novih 17 korisnika u 2022. Pravo na stalnu godišnju naknadu priznaje se za treće i svako daljnje dijete rođeno ili posvojeno od 1. siječnja 2019. Visina ove naknade ukupno iznosi 33.600,00 kuna, a isplaćuje se u jednakim godišnjim obrocima do navršene sedme godine života djeteta. U sklopu provedbe mjere obavljaju se i redovite revizije postojećih korisnika.

U Mjere socijalnog programa Grada Dubrovnika uvršten je čitav niz subvencija, olakšica i potpora, s ciljem poboljšanja demografske slike Grada.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 23. ožujka 2022.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Darko Tipurić: Hrvatska ne sluša ekonomiste i nema strategiju! Što nakon 2027. kad ostanemo bez bespovratnih sredstava iz EU?

Barbara Đurasović

[FOTO] KORAK DO FINALA Jugaši pobijedili u polufinalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist