Aktualno

Vlahušić izdvaja kolodvor i tehniku iz Libertasa

Autobusni kolodvor

Privatizacije Libertasa neće biti, ali dvije službe će se trebati izdvojiti – kazao je danas u emisij „Pogledi“ Hrvatskog radija Radija Dubrovnik gradonačelnik Vlahušić, govoreći o planovima Grada za tvrtku Libertas.

– Autobusni kolodvor više neće postojati i postat će dio lučkog terminala. Pregovaramo s Lukom Dubrovnik, jer po mom stavu kolodvor jest sastavni dio terminala, a ne Libertasa. Luka Dubrovnik bi trebala preuzeti sve zaposlenike kolodvora te da imaju jednaka ili bolja materijalna prava, jer Luka Dubrovnik ima nešto veće plaće nego Libertas – istaknuo je gradonačelnik Vlahušić.

– Što se tiče tehničke službe i voznog parka Libertasa, u pregovorima smo s EBRD-om i želimo kupiti 50 novih autobusa, kako najstariji autobus ne bi bio stariji od deset godina. Drugo je pitanje treba li 65 ljudi biti zaposleno u tehničkoj službi Libertasa, a svi se autobusi servisiraju kod dobavljača. Na to će svoj odgovor dati uprava Libertasa – kazao je Vlahušić, posebno istaknuvši kako se u Libertasu plaćaju sve obaveze i plaće te kako je ta tvrtka jedna od rijetkih u kojima nije došlo do desetpostotnog smanjenja plaća.

– Nećemo dopustiti da dio sindikata, ovo jasno govorim, instruiran od dijela političkih stranaka, utječu na to. Takvi, nazovimo ih, sindikalni lideri, najavljuju štrajk i da neće voziti građane i djecu Dubrovnika. Kao gradonačelnik neću dopustiti takvo ponašanje – kazao je Vlahušić.
Gradonačelnik se dodatno osvrnuo na projekt izgradnje terminala u Gružu.

Banner 300x250 DU 1

– Razgovarat ćemo popodne o projektu izgradnje terminala u Gružu vrijednom 40 milijuna eura. Vrlo smo blizu rješenja da pronađemo i javni i komercijalni interes, jer su se pojavile dvije velike hrvatske tvrtke zainteresirane za ulaganje – istaknuo je gradonačelnik.

– Od toga će 15 milijuna eura koštati kolodvor, garaže, carina i prostor terminala. Luka Dubrovnik i Grad Dubrovnik imaju u cijelosti zatvorenu financijsku konstrukciju, kao i ove hrvatske tvrtke za ostatak od 25 milijuna eura. Još uvijek pregovaramo o načinu izgradnje sadržaja – kazao je Vlahušić.

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist