Politika

VLAHUŠIĆ BIRAČIMA ‘Desnici je Dubrovnik važan, neka bude i ljevici!’

Andro Vlahušić Lista za 5

Kandidat za gradonačelnika koalicije HNS-SDP-HSU Andro Vlahušić s kandidatima za zamjenike Tatjanom Šimac Bonačić i Željkom Ragužem održao je završnu konferenciju za medije pred nedjeljne izbore.

– Ovo su bili nepotrebni izbori, no oni su učinili konsolidaciju dubrovačke političke scene, i to će biti najveća vrijednost ovih izbora. Kampanja je bila vrlo korektna, mirna i staložena, bez ispada. Istaknuo je kako su se u komunikaciji s građanima kroz kampanju iskristalizirala četiri prioriteta: pročistač za kojega je jučer Vodovod Dubrovnik raspisao natječaj, dom umirovljenika u Gružu, koji će se početi graditi ove godine kao i trgovački centar u Mokošici te jeftiniji taxi prijevoz, što je, rekao je, ostvareno novim udruženjem Plavi taksi Dubrovnik.

– Pozivam sugrađane da u nedjelju ozbiljno pristupe i izađu na izbore. Vidite da je HDZ, koji je srušio proračun i koji ima svoje dvije liste, doveo i gospodina Karamarka, predsjednika stranke, desnici je Dubrovnik važan. Zato molim sve građane kojim je centar i lijevi centar u srcu, kojega na neki način ujedinjuju ova četiri partnera, da izađu na izbore. Ako se HDZ već toliko potrudio i ako im je Dubrovnik kruna političkih uspjeha, neka onda naši birači ne ostanu doma spavati.

– Nalazimo se u razdoblju korizme. Vodili smo afirmativnu kampanju, a možemo reći da je prava korizma post od loših misli, dok klevetanje drugih, čime su se bavili neki naši konkurenti, ne priliči tome što Korizma zaista i znači. Birači s jedne strane imaju djela i sigurnost, a s druge strane imaju priču, avanturu i vjerojatnu nesigurnost jer kad vam netko priča da će nešto duplo bolje napraviti, a na ni jednom od svojih sastanaka ne reče na koji način zaraditi novac da bi se duplo bolje napravilo onda ne možemo o ničemu govoriti nego o neozbiljnosti. Čak negdje imamo slogane ‘duplo bolje’, a negdje se pojavljuje Dubrovnik na kvadrat. Volio bih znati koji je to ekonomski stručnjak vodi kampanju i samo bi mu napomenuo da kvadrat i duplo nije jednako – istaknuo je Raguž.

Tatjana Šimac Bonačić istaknula je kako ovaj grad nije za nulu kakvim ga neki pokušavaju prikazati već ‘Grad za pet.

 

Pročitajte još

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist