GradPolitika

Vlaho Radovčić-Picula, kandidat za gradonačelnika Dubrovnika: Dosta je hohštaplera i lupeža, Grad zaslužuje bolje!

Vlaho Radovčić-Picula, kandidat za gradonačelnika Dubrovnika: Dosta je hohštaplera i lupeža, Grad zaslužuje bolje!

Uvjeren sam kako ćemo moja lista i ja skupiti potrebne potpise za kandidaturu. Nas kandidatura ništa ne košta. Kad mogu drugi možemo i mi. Ma ako i ne skupimo, opet dobro, ostat ćemo među ljudima, s narodom – govori nam uvodno 59-godišnji Vlaho Radovčić, kojeg mnogi znaju kao aktualnog kneza Porporele, jednog od glavnih figura života u Gradu u zidinama.

Ali ovih dana sve to vrijedi staviti sa strane. Jer Picula (nadimak je to kojeg je naslijedio od oca i po kojem ga ljudi zapravo znaju, malo tko po prezimenu) ovaj put misli ozbiljno. Odlučio se na idućim lokalnim izborima kandidirati za gradonačelnika, kao i sastaviti listu za Gradsko vijeće. Bolji poznavatelji prilika u političkom životu smatraju kako za jednu takvu ‘narodnu’ opciju ima mjesta.

Svi sigurni, ali i potencijalni kandidati na predstojećim lokalnim izborima naručili su anketu kako bi saznali koliko ‘pizaju’. Jeste li i Vi na početku kampanje razmišljali o tome, budući da ste ipak ‘nova faca’ za širi krug građanstva?
Moram biti iskren i reći da nismo puno o tome razmišljali. Odlučili smo se za provjerenu strategiju ‘od vrata do vrata’, za koju smatram da je ispravna. Naime, smatram da se o tome koliko tko ‘piza’ najviše može saznati kroz razgovor s našim sugrađanima. Tako i mi djelujemo. Puno smo u điru, među narodom, pa kako koga ‘uhvatimo’ s njim i porazgovaramo. Pa tko glasa – dobro, a ako ne – ništa, opet isti prijatelji. Ako Bog da, ispast’ će nešto, pa ćemo vidjeti.

A što bismo još mogli vidjeti, pročitajte u novom tiskanom izdanju DuLista! 

Pročitajte još

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist