Hrvatska

VLADA REAGIRALA Donesen zaključak kojim se treba ublažiti poremećaj cijena građevinskog materijala i proizvoda

VLADA REAGIRALA Donesen zaključak kojim se treba ublažiti poremećaj cijena građevinskog materijala i proizvoda

Vlade Republike Hrvatske na sjednici je krajem rujna donijela Zaključak o postupanju radi ublažavanja posljedica poremećaja cijena građevinskog materijala i proizvoda.

Vlada Republike Hrvatske je uzela u obzir okolnosti koje se nalaze na tržištu, točnije povećanje cijena građevinskih proizvoda i otežanu nabavku istih. U cilju ublažavanja posljedica globalnog poremećaja na tržištima građevinskih materijala i proizvoda, pozvala je sve naručitelje koji imaju ugovore sklopljene u postupcima javne nabave da s ugovarateljima pristupe analizi ugovorenih jediničnih cijena građevinskih materijala i proizvoda kako bi utvrdili one stavke na koje je promjena cijena utjecala više od 10 posto. Inače, o cijenama građevinskih proizvoda na tržištu pisao je i upozoravao Dubrovčanin, inženjer građevine Mario Obuljen prije tri mjeseca.

Nadopunom Zakona o javnoj nabavi za one koji imaju sklopljene ugovore u postupcima javne nabave omogućene su izmjene ugovora temeljem članka 317. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine, broj 120/16.). Više možete pročitati ovdje.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist