Grad

VJEŠTAČENJE U SOLINSKOJ Izvođač radova ušao u gradsko zemljište, utvrđena oštećenja!

Jedna od obitelji koja živi u Solinskoj ulici proživljavala je pravu dramu tijekom prošlotjednog nevremena kada im je poplutala kuća. Istaknuli su tada kako je to ‘zasigurno posljedica pohoda agresora u obliku građevinske mafije’. Na nju su oni, ali i ostali stanovnici ove ulice, upozoravali nekoliko mjeseci. Točno tjedan dana nakon, na zahtjev Grada Dubrovnika, Općinski sud proveo je vještačenje u Solinskoj ulici.

-Grad Dubrovnik je pokrenuo postupak pred Općinskim sudom u Dubrovniku radi osiguranja dokaza u Solinskoj ulici na čest. zem. 1117/4 k.o. Dubrovnik radi utvrđenja stupnja oštećenja nekretnine u vlasništvu Grada Dubrovnika, u naravi nerzvrstane ceste. Istaknuto je kako je izvođač radova, koji se izvode u ovoj ulici na susjednoj čestici, bez prethodno riješenih imovinsko pravnih odnosa, ušao u zemljište u vlasništvu Grada Dubrovnika – istaknuli su iz Grada Dubrovnika. Stoga je Općinski sud u Dubrovniku, putem ovlaštenog vještaka, kako ističu, izvršio očevid uviđajem na licu mjesta te proveo građevinsko vještačenje nekretnina označenih kao čest. zem. 1117/9 i 1117/4 k.o Dubrovnik.

-Očevid je proveden dana 11. kolovoza 2020. godine s ciljem utvrđenja uzroka i stupnja oštećenja nekretnine označene kao čest. zem. 1117/4 te radnji potrebnih za uklanjanje istog – rekli su te navode dalje kako su  na očevidu bili prisutni stanari Solinske ulice koji su također istaknuli oštećenja na njihovim objektima.

-Cilj Grada Dubrovnika je da se u ovom, kao i svim ostalim postupcima, zaštiti imovina Grada, ali i imovina svih onih koji žive u neposrednoj blizini gradilišta, a koji su zbog načina izvođenja radova evidentno pretrpjeli materijalnu štetu na svojim objektima. Grad Dubrovnik će i dalje vezano za predmetne čestice poduzimati odgovarajuće pravne radnje sa svrhom zaštite imovine u vlasništvu Grada Dubrovnika – zaključuju iz Gradske uprave.

 

Pročitajte još

Zračna luka Dubrovnik uvodi antigensko testiranje putnika

Maria Prkut

Dubrovnik u travnju zabilježio 23 tisuće noćenja, počela i nautička sezona

Dulist

‘TURISTIČKI OPORAVAK JE ZAPOČEO’ Prvi put nakon listopada broj posjetitelja povijesne jezgre prešao 2 tisuće

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija