Grad

‘VIŠE OD 800 PUTA HVALA!’ Franković: Jedini način da uspješno odradimo turističku sezonu jest cijepljenje

'VIŠE OD 800 PUTA HVALA!' Franković: Jedini način da uspješno odradimo turističku sezonu jest cijepljenje

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković zahvalio se sugrađanima koji su se danas odazvali pozivu za cijepljenje. U Gospinom je polju, naime, ovog petka cijepljeno prvom dozom više od 800 Dubrovčana.

-Prije tjedan dana brojka ukupno zaraženih koronavirusom u Gradu je bila 2. Na današnji dan brojka ukupno zaraženih je 22. Unatoč tome što navedene brojke porasta još uvijek ne pozivaju na alarm, moramo biti oprezni. Nakon što je Velika Britanija odlučila dopustiti da svi oni koji su cijepljeni mogu putovati i vratiti se u Veliku Britaniju bez ograničenja, brojka posjetitelja u našem Gradu stalno će rasti ako broj zaraženih budemo držali pod kontrolom. Uz socijalnu distancu, jedini način da uspješno odradimo turističku sezonu i omogućimo svim našim sugrađanima mirnu zimu jest cijepljenje – ističe Franković u objavi na Facbooku

– Što nas se veći broj cijepi to će mogućnost širenja koronavirusa biti manja i samim tim turistička sezona bit će uspješnija. Dragi sugrađani, nakon što je prošli tjedan brojka ljudi koji su se cijepili bila izrazito mala (350) izrekao sam jasan stav koji se mnogima nije svidio, ali bio je sa željom – cijepite se, ne samo da bi zaštitili sebe i svoje bližnje, cijepite se jer tako osiguravamo kruh na stolu brojnih dubrovačkih obitelji. Hvala vam na odazivu, hvala vam na odgovornosti. Hvala vam što ste još jednom pokazali kako vam je briga za javno dobro uvijek ispred brige za samog sebe. To je Dubrovnik….HVALA! – poručio je.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist