Grad

Britanci ukidaju karantenu, gradonačelnik ih poziva u Dubrovnik

Britanci ukidaju karantenu, gradonačelnik ih poziva u Dubrovnik

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković dao je izjavu za Times Radio u kojoj je pozvao Britance na odmor u Dubrovnik.

Naime, britanske su vlasti donijele novu odluku za putovanja svojih državljana po kojoj od 19. srpnja oni koji se vraćaju iz zemalja sa ”žute liste”, a cijepljeni su s dvije doze ili imaju ispod 18 godina, više neće morati u 10-dnevnu samoizolaciju nakon povratka u zemlju, što uključuje i povratak iz Hrvatske. Za Dubrovnik je odluka izuzetno bitna s obzirom da upravo Britanci drže vodeće mjesto po broju turističkih dolazaka.

-Ovo je izvrsna vijest i vidimo da dosta europskih zemalja ide u tom smjeru. Naravno, i dalje moramo biti oprezni s obzirom na prisutnost delta varijante virusa, ali s obje doze cjepiva ljudi mogu biti slobodni putovati i uživati. Moram reći i da smo počeli s izravnim letovima s Londonom i prije ove odluke britanske vlade i da je zrakoplov bio pun – rekao je gradonačelnik Franković u razgovor u s novinarkom Carol Walker.

Zanimalo ju je i koje mjere su na snazi te kakva je situacija u Dubrovniku danas.

-Sve je otvoreno, maske se trebaju nositi u zatvorenim prostorima, a za klubove koji okupljaju više posjetitelja postoji pravilo ulaska s negativnim testom ili primljene obje doze cjepiva – pojasnio je gradonačelnik.

Pozvao je također Britance da dođu u Dubrovnik, gdje vlada pravo, toplo ljeto i gdje trenutačno nema prevelikih gužvi te je upravo ovo vrijeme prilika za lijepi i ugodan odmor.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist